Redactie - 06 maart 2019

Capgemini en IDEMIA gaan partnership aan voor veilig IoT-platform

Capgemini en IDEMIA gaan partnership aan voor veilig IoT-platform image

Capgemini gaat een nieuwe samenwerking aan met IDEMIA, speler Augmented Identity, met als doel een veilig platform lanceren voor het beheer van IoT-devices. Dit platform versterkt de veilige connectiviteit voor een breed scala aan apparaten en gegevens. Deze overeenkomst is een stap om tegemoet te komen aan de steeds groeiende behoefte aan connectiviteit en beveiliging van slimme objecten.

Hoewel de kosten van cybercriminaliteit tussen 2015 en 2019 verviervoudigd zijn, zal IOT meer kansen creëren voor veel industrieën. Om ervoor te zorgen dat IoT schaalbaarder en betrouwbaarder wordt voor klanten en eindgebruikers, moeten de connectiviteit en beveiliging worden verbeterd.

Gesteund door de expertise van Capgemini en IDEMIA, biedt het platform de hoognodige beveiliging en connectiviteit van slimme apparaten. Tegelijkertijd vereenvoudigt het de installatie, configuratie en integratie van deze apparaten met bestaande back-end systemen van klanten. Bijvoorbeeld: een e-health app geeft artsen de flexibiliteit om voor hun patiënten te zorgen via een uitwisseling van kritieke gegevens. Ook biedt het artsen de mogelijkheid om slimmere beslissingen te nemen op basis van geverifieerde en versleutelde devices, beveiligde toegang (om parameters te wijzigen) en veilige data flow. Op dezelfde manier, binnen een fabriek of infrastructuur, stelt het machines en apparaten in staat om verbinding te maken, om schommelingen te voorspellen en te voorkomen.

Jean-Pierre Petit, directeur Digital Manufacturing bij Capgemini: “Connectiviteit en security vormen de basis van product- of industriële analyse en AI. Capgemini’s overeenkomst met IDEMIA zal een uniek, volledig agnostisch, configureerbaar en zeer veilig platform bieden vanaf een device tot in de cloud.”

Het platform zal gebaseerd zijn op Capgemini’s IoT device management platform X-IoT, dat elk type gateway en protocollen naar de cloud veilig verbindt en beheert, plus IDEMIA’s M-TRUST oplossing, die de veiligheid van alle verzamelde gegevens, commando’s en configuraties naar apparaten garandeert. Het kan worden gebruikt voor alle soorten apparaten, van eenvoudige slimme gezondheidsapparaten en slimme leidingen om water te leveren aan een stad, tot industriële machines en apparaten.

Yves Portalier, Executive Vice-President voor Connected Objects activiteiten bij IDEMIA: “We zijn blij dat we de krachten kunnen bundelen met Capgemini, gezien de uitstekende aansluiting van onze wederzijdse diensten. Ondersteund door onze M-TRUST-oplossing brengt IDEMIA haar wereldwijd gereputeerde expertise naar Capgemini met het oog op het verhogen van de veiligheid voor Capgemini’s klanten in verschillende sectoren die complementair zijn aan de sectoren die wij bedienen“.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!