Capgemini ondersteunt Imerys transformatie naar SAP S/4HANA

05-03-2019 | door: Redactie

Capgemini ondersteunt Imerys transformatie naar SAP S/4HANA

Capgemini helpt Imerys, speler in het verwerken en produceren van mineralen en grondstoffen, bij het ontwerpen en implementeren van een platform dat de verschillende bedrijfsfuncties kan integreren. Dit zijn bijvoorbeeld Financiën, Verkoop, Inkoop, Productie, Onderhoud, Kwaliteit en Masterdata - evenals de Business Areas van de Imerys Groep over de hele wereld. Het unieke Enterprise Resource Planning (ERP) platform is gebaseerd op SAP S/4HANA, een intelligent softwarepakket.

Imerys Group is actief in 50 landen, waaronder Nederland, en is mede door overnames gegroeid. Dit leidt tot taltrijke en diverse activiteiten en functionele processen. Onder toezicht van Imerys’ Executive Committee is het moderniseringsprogramma dus gericht op harmonisatie en vereenvoudiging om de digitale transformatie van de Group te versnellen, de groei te ondersteunen en tegelijkertijd de rendabiliteit te verbeteren.

Vooruitgang op drie aspecten
De implementatie van één enkel ERP-platform is voor Imerys een belangrijke stap om vooruitgang te boeken op drie aspecten. Ten eerste moet dit het informatiesysteem flexibeler te maken. Daarnaast vergemakkelijkt het platform de uitwisseling van data van hogere kwaliteit en tot slot stelt dit de Group in staat om zijn processen te optimaliseren. Het bedrijf koos voor SAP S/4HANA omdat het een schaalbare en flexibele geïntegreerde oplossing biedt voor de complexiteit van de verschillende activiteiten, functies en regio's en de volledige omvang van zijn transformatieproject. De implementatie van SAP S/4HANA is de eerste stap voor Imerys om een intelligente onderneming te worden.

'Sterke staat van dienst'
Pierre Boissonnade, Group Chief Information Officer en Transformation VP bij Imerys: "Dit programma is essentieel voor de versnelling van onze digitale transformatie. Met de implementatie van SAP S/4HANA als uniek platform verwachten we onze prestaties verder te optimaliseren. We hebben voor Capgemini gekozen als partner vanwege zijn sterke staat van dienst in de implementatie van SAP-oplossingen over de hele wereld. Een andere reden is zijn vermogen om complementaire teams te mobiliseren om aan een project te werken, waarbij vaardigheden in business consulting, infrastructuurbeheer en diepgaande expertise in data worden gecombineerd.”

"We kijken erg uit naar de start van dit project met Imerys, al jarenlang een klant, en hen te begeleiden in hun transformatie. Het versterkt onze werkrelatie, die gebaseerd is op vertrouwen tussen onze twee bedrijven", aldus Jérôme Siméon, lid van het Group Executive Committee en Managing Director van de France Business Unit van Capgemini.

ASE
Tijdens de eerste fase van het project, die 15 maanden duurt, zal een team van Capgemini-experts en Imerys-managers van verschillende IT-afdelingen uit de hele Group samenwerken om dit nieuwe platform te ontwerpen. Capgemini verzorgt uiteindelijk de implementatie van het platform.

Capgemini’s tackelt complexe uitdagingen in de Accelerated Solutions Environment (ASE). Deze aanpak stimuleert en vergemakkelijkt het project door belangrijke stakeholders uit verschillende sectoren en regio’s samen te brengen. De geplande implementatie van het nieuwe bedrijfsmodel is in eerste instantie tegen 2020 in pilotfasen, voordat het in de gehele Group wordt geïmplementeerd.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud