Rackspace schrapt banen

05-03-2019 | door: Redactie

Rackspace schrapt banen

Rackspace neemt afscheid van 200 werknemers, dat is ongeveer drie procent van zijn personeelsbestand. Er werken 6600 werknemers bij cloud computing bedrijf. Daarbij zal het bedrijf zijn channelpartnerprogramma verder versterken en een meer een partnercentrisch beleid voeren zo melden Amerikaanse media.

"Als normale bedrijfsvoering en net als veel andere grote technologiebedrijven in onze branche, brengen we onze medewerkers constant opnieuw in balans terwijl we evolueren en ons bedrijf laten groeien," aldus het bedrijf in een verklaring. "We blijven investeren in onze onderneming op basis van marktkansen en de behoeften van onze klanten. We ondernemen voortdurend acties op sommige gebieden waar we overbelast zijn en huren in gebieden waar we tekorten hebben."

Rackspace weigert commentaar op een rapport dat de laatste ontslagronde de derde was sinds Apollo Global Management het voorheen beursgenoteerde bedrijf uit San Antonio (Texas) kocht voor bedrag van 4,3 miljard dollar in november 2016. Het bedrijf ontsloeg 100 werknemers in februari 2018 en eerder werden 276 banen in februari 2017 geschrapt zo meldt het San Antonio Business Journal.

Channel partners doen meer dan 25 procent van de omzet voor Rackspace. Binnenkort komt er een vertical gericht partner certificeringsprogramma en partner locator-tool.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud