Redactie - 05 maart 2019

Mobile World Congress Barcelona heeft een nieuw bezoekersrecord

Mobile World Congress Barcelona heeft een nieuw bezoekersrecord image

Met 109.000 bezoekers heeft het Mobile World Congress (MWC) het aantal bezoekers iets verhoogd ten opzichte van het voorgaande jaar. De focus van de beurs lag vooral op 5G innovaties en opvouwbare smartphones.

Meer dan 109.000 deelnemers uit 198 landen kwamen naar het MWC in Barcelona voor de beurs waar data en connectiviteit centraal staan. Ruim 2400 bedrijven toonden innovaties op hun stands binnen het tentoonstellingscentrum van 120.000 vierkante meter. In vergelijking met het voorgaande jaar heeft het MWC het aantal bezoekers met ongeveer 2.000 lichtjes verhoogd.

5G was het dominante thema op het MWC 2019. De mobiele industrie heeft hoge verwachtingen van de nieuwe snelle radiodatatransmissie. In vergelijking met 4G belooft het een veelvoud aan snelheid en minimale latentie.

Er waren ook andere mobiele communicatie innovaties te zien zoals autonoom rijdende voertuigen, augmented reality, autonome robots en zorg diensten op afstand.

Smartphone fabrikanten zoals Huawei en Samsung toomden nieuwe vorm factoren, zoals de vouwbare smartphones Galaxy Fold en Huawei Matex.

Nederland was goed vertegenwoordigd op het Holland Paviljoen (video).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!