Onderzoek: 41% van tech-wereldleiders gaat blockchain implementeren
06-03-2019 | door: Redactie

Onderzoek: 41% van tech-wereldleiders gaat blockchain implementeren

Uit een recent onderzoek van KMPG, een van de 'Big Four' accountancy bedrijven, blijkt dat 41% van de wereldleiders in de technologie-industrie blockchain-technologie wil gaan toepassen in de komende drie jaar.

KMPG onderzocht 740 top-bedrijven verspreid over twaalf landen in de tech-industrie omtrent nieuwe innovaties en de bijbehorende mogelijkheden en obstakels. Dit is het zevende jaar op rij dat KMPG dit onderzoek uitvoert en ditmaal ligt de focus op blockchain-technologie.

Onder de bedrijven gaf zo’n 41% aan waarschijnlijk of zelfs hoogstwaarschijnlijk (optie: “likely/very likely”) blockchain-technologie in de komende drie jaar te zullen implementeren.

28% gaf juist aan het onwaarschijnlijk of zelfs hoogst onwaarschijnlijk (optie: “unlikely/very unlikely”) te achten dat zij blockchain zullen implementeren. 31% ging voor de neutrale optie.

Verder werd er ook gevraagd hoe waarschijnlijk men acht dat blockchain de manier waarop hun bedrijf zaken doet zal veranderen. 48% koos voor de optie waarschijnlijk/hoogst waarschijnlijk. 27% koos voor de onwaarschijnlijk/hoogst onwaarschijnlijk optie en 24% bleef neutraal.

Tevens werd er gevraagd welke grote obstakels er worden verwacht bij het implementeren van blockchain-technologie. 24% gaf “onbewezen business case” aan, 14% noemde de complexiteit van de technologie en 12% noemde het gebrek aan kapitaal.

Ook werd onderzocht waar men de grootste impact verwacht van blockchain-technologie. Internet of Things (IoT) processen staat bovenaan met 27%. Trading (handel) volgt met 22%. Daarna volgt het verminderen van cyber-risico’s met 20% en contracten met 18%.

Als laatst werd gevraagd naar waar men de grootste voordelen van blockchain verwacht. 23% gaf verbeterde bedrijfsefficiëntie aan, 12% koos product- en/of dienstdifferentiatie, 9% benoemde kostenbesparingen en nog eens 9% verwacht de voornaamste voordelen met betrekking tot nieuwe bedrijfsinzichten.

Recentelijk zijn er meer interessante onderzoeken geweest. Handelsplatform eToro concludeerde onlangs uit een onderzoek dat millennials meer vertrouwen hebben in cryptocurrencies dan in de traditionele beurzen. De Global Blockchain Business Council (GBBC) trok recentelijk de conclusie dat meer institutionele investeerders de crypto-markt in de komende vijf jaar zullen betreden.

Uit een recent onderzoek van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) blijkt dat men zorgen heeft over de invloed van de financiële technologie (fintech) industrie op de algehele economie. BTC Direct onderzocht eind vorig jaar hoe het gesteld is met het vertrouwen in Bitcoin is onder Nederlanders.

Auteur: Kevin Schijven (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht