Redactie - 08 maart 2019

Dassault Systèmes koopt deel Trace Software International

Dassault Systèmes heeft de elecworks-productlijn van Trace Software International overgenomen, inclusief een aantal ontwikkelaars en support- en kwaliteitsmedewerkers. Met behulp van de overgenomen software gaat het bedrijf een geïntegreerde mechatronica-oplossing op het 3DEXPERIENCE-platform aanbieden. Daarmee kunnen SOLIDWORKS-gebruikers beter en sneller slimme elektrische producten ontwikkelen.

Dassault Systèmes verwerft via een activatransfer 100 procent van de Trace Software elecworks-productlijn en het bijbehorend intellectueel eigendom. Ook 21 ontwikkelaars, support engineers en kwaliteitsmedewerkers van het elecworks-team gaan voor Dassault Systèmes werken. Verder maakt een bibliotheek met ruim een half miljoen elektrotechnische symbolen en productinformatie van veelgebruikte componenten deel uit van de transactie.

De elecworks-software bevat functionaliteit voor het ontwerpen van elektrische schema's, controlepanelen en kabelbomen die al de basis vormen voor Dassault Systèmes' SOLIDWORKS Electrical-applicaties. Daarmee kunnen elektrotechnische en werktuigbouwkundige ontwerpteams beter samenwerken en nauwkeurigere ontwerpen maken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!