Witold Kepinski - 07 maart 2019

IBM X-Force Red lanceert security test service voor Blockchain

Het security team van IBM X-Force Red heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe testdienst voor blockchain-tests om zwakke punten te identificeren en de beveiliging van een breed scala oplossingen te versterken die de snelgroeiende technologie omvatten.

Gebruikmakend van de uitgebreide beveiliging en ontwikkelaarsexpertise van X-Force Red penetratietesters, zal de dienst zowel de backend-processen evalueren die worden gebruikt om blockchain-netwerken te beheren als de werkelijke grootboekomgeving.

Aangezien de wereldwijde uitgaven voor blockchain-oplossingen naar verwachting in 2021 ruim 9,7 miljard dollar zullen bedragen, zal het aantal blockchain-implementaties waarschijnlijk exponentieel groeien in alle sectoren.  Ondertussen betekent het voordeel van het netwerkeffect inherent aan blockchain-netwerken dat ze brede, gedecentraliseerde ecosystemen van organisaties omvatten, die op hun beurt verschillende aanvalsvectoren bieden dan traditionele applicaties en mogelijkheden creëren voor cybercriminelen die de gegevens die op de blockchain worden gedeeld, willen manipuleren of monetariseren. .

IBM X-Force Red ziet dat 70 procent van de oplossingen die blockchain bevatten, afhankelijk is van traditionele technologieën voor backend-processen zoals authenticatie, gegevensverwerking en Application Programming Interfaces (API). De X-Force Red Blockchain-testservice evalueert de hele implementatie, inclusief ketencode, openbare sleutelinfrastructuur en hyperledgers. X-Force Red test ook backend-processen, applicaties en fysieke hardware die worden gebruikt om de toegang te controleren en blockchain-netwerken te beheren.

Lees meer detail op de site van IBM.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!