Witold Kepinski - 07 maart 2019

Red Hat OperatorHub.io toont Kubernetes Operator ondersteunde services

Red Hat lanceert OperatorHub.io in samenwerking met AWS, Google Cloud en Microsoft. OperatorHub.io is ontworpen als het openbare register voor het vinden van door Kubernetes Operator ondersteunde services.

Geïntroduceerd door CoreOS in 2016 en nu geprezen door Red Hat en een groot deel van de Kubernetes-community, biedt het Operator-patroon een fundamenteel nieuwe manier om infrastructuur- en applicatiebeheerstaken te automatiseren met behulp van Kubernetes als de automatiseringsmotor zo meldt Red Hat. Met operators, ontwikkelaars en Kubernetes-beheerders kunnen automatiseringsvoordelen worden behaald met public cloud-achtige services, zoals provisioning, scaling en backup / restore, terwijl de portabiliteit van de services in alle Kubernetes-omgevingen mogelijk is, ongeacht de onderliggende infrastructuur.

Kubernetes operators

Aangezien het Operator-concept een groeiende interesse heeft gehad in developer communities en bij softwareleveranciers, is het aantal beschikbare Operators toegenomen. Het blijft echter een uitdaging voor ontwikkelaars en Kubernetes-beheerders om beschikbare operators te vinden, inclusief bedrijven die aan hun kwaliteitsnormen voldoen.

Services

Met de introductie van OperatorHub.io helpt Red Hat deze uitdaging aan te pakken door een gemeenschappelijk register te introduceren om beschikbare operators te publiceren en te vinden. Bij OperatorHub.io kunnen ontwikkelaars en Kubernetes-beheerders door Operator ondersteunde services voor een basisniveau van documentatie, actieve community's of vendor-backing vinden om onderhoudsverplichtingen, basistests en verpakkingen voor geoptimaliseerd levenscyclusbeheer op Kubernetes te tonen.

Met de introductie van OperatorHub.io kijkt Red Hat er naar uit om in de hele sector te blijven werken aan de creatie van meer operatoren en de evolutie van bestaande operatoren. Het is belangrijk om op te merken dat Red Hat verwacht dat de set van Operators die momenteel in OperatorHub.io is gevestigd, slechts het begin is en verwacht dat er meer zal worden bijgedragen in de loop van de tijd.

Lees meer op de site van Red Hat.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!