Redactie - 08 maart 2019

Ivanti introduceert Security Controls

Ivanti introduceert Security Controls image

Ivanti, het bedrijf dat IT samenbrengt om de digitale werkplek beter te beheren en beveiligen, introduceert Ivanti Security Controls. De oplossing biedt uitgebreid patchbeheer voor besturingssystemen en applicaties van derden op fysieke en virtuele servers en desktops en maakt bovendien dynamische whitelisting en granulair rechtenbeheer mogelijk vanaf een enkele beheerconsole.

“Het beheren van de beveiliging van apparatuur die verspreid is over verschillende vestigingen en locaties is bijzonder tijdrovend,” zegt Chris Goettl, Directeur Product Management, Security bij Ivanti. “Ons nieuwe Ivanti Security Controls-platform vereenvoudigt beveiligingsprocessen met een uniforme oplossing die zich richt op de belangrijkste aanvalsvectoren die bedrijven bedreigen. Door geautoriseerde en ongeautoriseerde software in een omgeving in kaart te brengen en deze te verdedigen en beschermen, combineert dit uitgebreide nieuwe product essentiële componenten die hedendaagse organisaties nodig hebben om hun blootstelling aan veiligheidsrisico's te minimaliseren en security- en operations-teams te helpen beter samen te werken voor sneller herstel.”

Ivanti Security Controls is een enkele, geautomatiseerde patching-oplossing die zowel fysieke en virtuele Windows- en Red Hat Enterprise Linux-servers als werkstations omvat. Het ontdekt online en offline workstations en servers, scant naar ontbrekende patches en implementeert ze waar nodig. De agentless-technologie voor Windows-systemen minimaliseert de impact op systeem-workloads, terwijl optionele agent-policies ook kunnen worden toegepast voor grotere flexibiliteit en patchnauwkeurigheid.

De belangrijkste kenmerken van Ivanti Security Controls zijn onder andere:

Heterogene omgevings-patching. Ondersteuning omvat OS-patching voor Windows-servers en -workstations, Red Hat Enterprise Linux-servers en virtuele machines, inclusief de VMware ESXi-hypervisor. Toepassingen van derden die het meest worden bedreigd door hackers, worden ook ondersteund, waaronder Adobe Acrobat Flash en Reader, Google Chrome, Mozilla Firefox en Oracle Java.

Dynamische whitelisting. Door gebruik te maken van vertrouwensmodellen in plaats van lijsten, wordt gecontroleerde en geautoriseerde toegang tot toepassingen, services en componenten ingeschakeld zonder uitgebreid lijstbeheer of beperking van gebruikers.
User-centric rechtenbeheer. Administratieve rechten worden beheerd zonder de productiviteit van de gebruiker te beperken. Met behulp van flexibele beleidscontroles kan IT gebruikersmachtigingen blokkeren en tegelijkertijd gebruikers toestaan verzoeken te escaleren of, indien nodig, extra rechten toe te voegen. Door toegang te bieden tot alleen de diensten die gebruikers nodig hebben, zijn omgevingen aanzienlijk veiliger.

CVE naar Patchlijst - Ivanti Security Controls ondersteunt onafhankelijke kwetsbaarheidsanalyses van derden, ongeacht de leverancier, en identificeert de patches die betrekking hebben op de Common Vulnerabilities and Exposures (CVE's). Een patchgroep van updates wordt automatisch gegenereerd vanuit een specifieke kwetsbaarheidsanalyse en kan snel worden goedgekeurd voor herstel.

Integratiemogelijkheden. Met behulp van patch REST API's kan Ivanti Security Controls worden geïntegreerd met andere producten om te profiteren van geautomatiseerde gedeelde processen en remote toegang en controle via de centrale console.
Ivanti Security Controls zal worden getoond tijdens Ivanti Interchange 2019 op 11-14 maart in Madrid en op 29 april-2 mei in Nashville, Tennessee. Kijk voor meer informatie op: https://interchange.ivanti.com/.

 

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!