Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2019

Dataiku 5.1 versnelt toepassing van AI in bedrijfsleven

Dataiku 5.1 versnelt toepassing van AI in bedrijfsleven image

Dataiku, leverancier van een open data science- en machine learning-platform, kondigt de nieuwste versie van zijn platform aan: Dataiku 5.1. De nieuwe release biedt verbeteringen in de gebruikerservaring en maakt het eenvoudiger om te programmeren. Bovendien speelt het in op compliance-vereisten. Hiermee kunnen organisaties die hun AI-activiteiten snel willen uitbreiden blijven voldoen aan de regelgeving.

De release van Dataiku 5.1 volgt snel op de aankondiging van Dataiku 5 die afgelopen september werd gedaan. Dataiku wil deze ontwikkeling dit jaar doorzetten met nog meer nieuwe functionaliteit zodat klanten een voorsprong kunnen nemen op hun concurrenten en de controle behouden bij het ontplooien van verantwoorde AI-initiatieven.

Data-silo's doorbreken

"Bij Dataiku komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten door niet alleen te helpen om de data-silo’s binnen hun organisaties te doorbreken, maar ook door te blijven inspelen op waar de markt naartoe gaat en de tools te leveren die klanten helpen bij de grootste uitdagingen die op hun pad komen", zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. "Dataiku 5.1 voldoet aan de toekomstige marktvraag inclusief de behoefte aan ondersteuning in een omgeving die steeds sterker gereguleerd wordt en gebonden is aan governance-vereisten. Tegelijkertijd faciliteert het gespecialiseerde data scientists en analisten in hun werkzaamheden."

Hoogtepunten van Dataiku 5.1 zijn onder meer:

  • Een betere UX om sneller meer modellen te bouwen: Dataiku 5.1 biedt meer gebruiksvriendelijkheid met nieuwe mogelijkheden voor projectduplicatie. Daarmee kunnen gebruikers eenvoudig analytics workflows kopiëren en hergebruiken en gemakkelijk een analytics-project opzetten met honderden databronnen en hierbinnen navigeren.
  • Een naadloze codeerervaring: Dataiku 5.1 zorgt ervoor dat programmeurs naadloos kunnen werken in geïntegreerde omgevingen zoals RStudio, PyCharm, VSCode en SublimeText. Dit terwijl ze profiteren van native web apps en direct beschikbare, flexibele computing resources.
  • Een raamwerk voor governance en beheer: Organisaties kunnen data governance naar een hoger niveau tillen met het GDPR-raamwerk van Dataiku 5.1. Beheerders kunnen beleidsregels instellen die het gebruik van privédata voor modellering beperken en monitoren waar er gebruik wordt gemaakt van persoonsgegevens.

Dataiku helpt organisaties op machine learning-gebaseerde applicaties te ontwikkelen op een platform dat hen bovendien in staat stelt om samen te werken. Honderden bedrijven, groot en klein, gebruiken Dataiku om te zorgen dat teams schaalbare dataproducten kunnen creëren en inzetten om specifieke uitdagingen aan te gaan zoals het bestrijden van fraude, supply chain-optimalisatie en predictive maintenance. Een gratis trial van Dataiku 5.1 is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!