Salesforce.org en War Child helpen vluchtelingenkinderen

09-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Salesforce.org en War Child helpen vluchtelingenkinderen

Salesforce.org Nederland overhandigde vandaag tijdens de Salesforce World Tour Amsterdam een bedrag van $100.000 aan War Child. De donatie is bestemd voor TeamUp: het programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Salesforce.org ondersteunt dit programma omdat de organisatie zich hard maakt voor gelijke kansen voor iedereen.

Het programma TeamUp is een initiatief van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland om kinderen die getroffen zijn door conflicten te ondersteunen met hun sociaal-emotionele ontwikkeling door middel van gestructureerde sport- en spelactiviteiten. Dit programma werd eerst uitsluitend aangeboden voor kinderen in asielzoekerscentra, maar heeft zich door het succes uitgebreid naar Nederlandse scholen met nieuwkomers. Met de donatie van onder andere Salesforce kan TeamUp het programma uitbreiden van 7 naar 16 scholen, en tenminste aan 240 kinderen en 48 leraren hulp bieden.

Gelijke kansen

"Wij vinden dat je als organisatie anders zaken kunt doen en actief bij kunt dragen aan het verbeteren van de wereld. Salesforce.org gelooft net als War Child dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Wij ondersteunen dit prachtige initiatief van War Child daarom graag", aldus Anouska Post, Regional Vice President Sales NGO van Salesforce.org.

De donatie voor TeamUp komt van Salesforce.org, de non-profit social enterprise van Salesforce die op dezelfde dag is opgericht als de organisatie twintig jaar geleden. Het begon met het 1-1-1-model waarbij de organisatie zich committeert om 1% van de tijd, 1% van het vermogen en 1% van de producten/diensten te investeren in gemeenschappen waarin de organisatie actief is. Dit is uitgegroeid tot de social enterprise die het vandaag de dag is.

Samenwerking die verder gaat

War Child maakt al jaren gebruik van de Salesforce-technologie in binnen- en buitenland om bijvoorbeeld de financiering van programma’s, de donateurs, relaties en vrijwilligers te beheren. Dit draagt bij aan het automatiseren en stroomlijnen van hun operationele activiteiten, wat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk van alle inzet van War Child bij het uiteindelijke doel terecht komt.

Frank Velthuizen, programmadirecteur TeamUp (War Child): "We zijn heel blij met de relatie tussen War Child en Salesforce. De technologie van Salesforce gebruiken we al tijden om efficiënter onze doelen te bereiken. Door deze donatie kunnen we veel gevluchte kinderen in Nederland steunen en ons werk verder uitbreiden om de komende jaren nog meer kinderen te bereiken."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel