Verkoop zakelijke displays stijgt sterk

12-03-2019 | door: Witold Kepinski

Verkoop zakelijke displays stijgt sterk

De unit verkoop van zakelijke monitoren in januari 2019 door de West-Europese IT-distributeurs groeide met + 19% jaar-op-jaar. De toename van specificaties en lagere gemiddelde verkoopprijzen (ASP) stimuleerden de vraag aldus onderzoeksbureau CONTEXT. De consumentgerichte verkoop van monitoreenheid groeide in dezelfde periode met + 9%.

Voor de meeste leveranciers was 2018 een zeer succesvol jaar in termen van verkoop van desktopmonitors. Vanaf het begin van 2019 zien distributeurs een consistente vraaggroei en, ondanks de focus op high-spec consumenten- en gamingmonitoren, blijven zakelijke displays meer inkomsten genereren (61% in januari 2019), omdat hun dalende gemiddelde verkoopprijs (ASP) de vraag stimuleert.

MKB

In de eerste maand van dit jaar waren de verkopen aan het midden- en kleinbedrijf (mkb) en het business etail-kanaal aanmerkelijk gestegen. Beide groeiden met meer dan 25% op jaarbasis dankzij de verkoop van goedkopere producten (€ 100 - € 150). Na een zwakke decembermaand nam ook de verkoop via resellers in januari 2019 met 8% toe, terwijl de omzet met +10% steeg ten opzichte van een jaar eerder. "Ook in dit segment worden de verkopen aangedreven door low-end monitoren die minder kosten dan € 150: bijvoorbeeld, Philips zag de groei van meer dan 120% in jaar-op-jaar omzet van zijn goedkopere 23 inch modellen.

USB-type C

"Naarmate het jaar vordert, wordt verwacht dat de inkomsten van desktopmonitoren zullen blijven profiteren van de pc-vernieuwingen die gepaard gaan met de aanhoudende overgang naar Windows 10", aldus Dominika Koncewicz, Senior Analyst for Displays bij CONTEXT. "De groeiende behoefte aan efficiënt ruimtegebruik zal ook de verkoopcijfers van de monitor versnellen, met name de acceptatie van modellen met USB-type C."

In januari 2019 waren zakelijke displays verantwoordelijk voor bijna 14% van de omzet in de West-Europese distributie, en hun de omzet steeg in januari met meer dan + 300% jaar op jaar, terwijl resellers de groei stimuleerden.

Touch Screen

"De inkomsten zullen waarschijnlijk ook groeien als leveranciers blijven concurreren door bedrijven meer betaalbare modellen aan te bieden terwijl ze op zoek zijn naar hun eigen niche met een hoge marge - of dat nu gekromde of touchscreenmonitoren zijn of die bedoeld zijn om grafische of medische toepassingen te ondersteunen", voegde Koncewic eraan toe.

Jaar-op-jaar groei van Business-gerichte monitors (januari 2019)

Duitsland 22,1%

Verenigd Koninkrijk -1,5%

Frankrijk 17,4%

Italië 53,7%

Spanje 45,8%

Nederland 21,2%

Polen 66,4%

Zwitserland 19,3%

Oostenrijk -3,8%

Terug naar nieuws overzicht
Hardware