Tech innovaties uit Israël op MWC 2019 Barcelona uitgelicht
11-03-2019 | door: Witold Kepinski

Tech innovaties uit Israël op MWC 2019 Barcelona uitgelicht

Het Israël Pavilion op het Mobile World Congress (MWC) 2019 in Barcelona toonde de laatste technologieën voor Infrastructure & Network, Devices, IoT & Connected World en Mobility & Service. Het gezelschap van beursgenoteerde bedrijven (zoals Check Point), scale-ups en startups toonde zijn innovaties onder het motto ‘Designing the Future of the 5G Revolution’.

Opvallend is de toepassing van Mudra Wearable Devices die werkt met een Brain-Device Interface. Mudra is een innovatief op de pols gedragen apparaat voor interactie met AR / VR-headsets, smartwatches en aangesloten apparaten. Het maakt gebruik van subtiele vingerbewegingen en handgebaren. Mudra transformeert interactie en controle van digitale apparaten om zo natuurlijk en intuïtief te zijn als echte ervaringen zo melden de medewerkers van Mudra. Mudra maakt laat hardware en software direct intuïtief te gebruiken, met vingertopdrukdetectie en nauwkeurige herkenning van vingergebaren. Met Mudra kan de gebruiker intuïtieve gebruikerservaringen creëren die de standaard zullen worden voor toekomstige Human-Computer Interactie, zo wordt ons verteld. Met Mudra kan je verder applicaties bouwen voor Augmented Reality, Virtual Reality, Smartwatches, mobiele telefoons, pc en gameconsoles.

Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies is een bekende leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen voor bedrijven en overheden wereldwijd. De oplossingen beschermen klanten tegen cyberaanvallen van de vijfde generatie met een snelle detectie van malware, ransomware en andere gerichte aanvallen. Check Point biedt een multilevel beveiligingsarchitectuur met zijn nieuwe Gen V geavanceerde bedreigingspreventie die alle netwerken, cloud en mobiele operaties van een bedrijf beschermt tegen alle bekende aanvallen in combinatie met het uitgebreide en intuïtieve single point of control managementsysteem. Met SandBlast Mobile biedt Check Point realtime bedreigingspreventie voor bedrijven en overheden, waardoor werknemers veilig zaken kunnen doen met hun mobiele apparaten, zo meldt de leverancier tijdens het MWC 2019.

ZecOps

Interessant is ook de technologie van ZecOps, een stealth technologie Mobile Threat Defense aanbieder dat is gespecialiseerd in geautomatiseerde dreigingsanalyses. ZecOps heeft als specialisme het automatiseren van de analyse van beveiligingslekken. ZecOps leert onde aanvallers te herkennen met als doel het ontdekken van hun doelstellingen van de hele aanvalscampagne die de plannen. ZecOps is opgericht in juli 2017 door Zuk Avraham , een wereldberoemde beveiligingsonderzoeker en de oprichter en voorzitter van Zimperium. KPN is inmiddels een investeerder van ZecOps.

FirstPoint Mobile Guard

FirstPoint Mobile Guard toonde een totale, naadloze beveiliging voor mobiele apparaten. De agentloze oplossingen van FirstPoint beschermen persoonlijke en bedrijfsinformatie  tegen het volledige scala aan aanvallen op het mobiele netwerk,  waaronder surveillance, sabotage en datacrashing.

Sonarax

Sonarax, is een leverancier van ultrasone connectiviteit tussen apparaten voor triggering, identificatie en authenticatie. Sonarax meldt dat het een unieke expertise en intellectuele eigendom heeft om het ultrasone domein onder de knie te krijgen. Sonarax maakt out-of-band (OOB) communicatie mogelijk, en zorgt ervoor  dat, met zo min mogelijk interventie, alle apparaten met elkaar kunnen communiceren via een sonische interface, dus op basis van geluidsgolven.

Sonarax onthulde tijdens het MWX 2019 een nieuw ultrasoon apparaat-naar-apparaat communicatieprotocol Het protocol biedt nieuwe voordelen die WiFi, Bluetooth, NFC en andere korteafstandscommunicatiestandaarden verbeteren. Eerste toepassingen zijn superieure mobiele betalingen, authenticatie, IoT-connectiviteit en navigatie voor binnenshuis.

Glassbox

Glassbox stond ook op het MWC. Deze technologie kan gebruikersactiviteiten online in kaart brengen. Glassbox meldt op zijn site over zijn oplossing: “Het geeft u een beter begrip van uw klanten door te helpen bij het identificeren van de redenen waarom zij uw platform niet gebruiken of ermee omgaan op de manier zoals u het bedoeld had. Glassbox kan transparantie en duidelijkheid toevoegen aan elk aspect van uw online aanwezigheid - van probleemoplossing en testen, tot het onthullen waarom uw nieuwe product niet de tractie krijgt die het verdient.”

Everysight

Everysight stond ook op het MWX, dat is een bedrijf dat consumenten augmented reality specialiseert in smartglasses voor buiten. Everysight biedt een breed scala aan oplossingen voor defensie, binnenlandse veiligheid en bedrijven met zijn vision-systemen en Head-Up Displays (HUD), onder andere voor piloten.

Veel meer innovaties te zien

Er waren verder een hoop andere Israëlische innovaties te zien. Lees meer op: https://israelmobileinnovation.com/

Terug naar nieuws overzicht
Security