Mimecast verzamelt actuele dreigingsinformatie in Threat Center
11-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mimecast verzamelt actuele dreigingsinformatie in Threat Center

Mimecast lanceert het Mimecast Threat Center. Experts van de securityspecialist houden in dit centrum continu het dreigingsbeeld in de gaten. Ook voorzien ze organisaties van relevante en praktische informatie, zodat ze hun beveiliging tegen actuele dreigingen kunnen aanscherpen. Het eerste wapenfeit is een grondige analyse van een kwetsbaarheid in Microsoft Word waarmee aanvallers de controle over systemen kunnen overnemen.

Iedere maand verwerkt Mimecast de data gegenereerd door het internetverkeer en meer dan 12 miljard e-mails van meer dan 33.000 organisaties wereldwijd. Het Mimecast Threat Center analyseert deze informatie en legt de actuele securitytrends bloot. Gebaseerd op de geanonimiseerde informatie rond gebruikersgedrag, securitymaatregelen van bedrijven en gerichte aanvallen stellen zij diepgaande rapporten op. Deze rapporten gaan in op het onderzoek naar kwetsbaarheden, analyseren nieuwe en gerichte malware, aanvallen op specifieke branches. Ieder kwartaal geeft het Mimecast Threat Center een Email Security Risk Assessment (ESRA) uit. Dit is een overzicht van e-maildreigingen die de securitylaag van bedrijven weten te penetreren.

Actuele gegevens

Met de informatie kunnen organisaties hun securitystrategieën en risicobeheersing verder verbeteren. Securityteams krijgen de middelen om hun interne security-organisatie nauwkeurig aan te passen op het specifieke dreigingsbeeld voor hun branche. Bedrijven weten waarvoor ze hun gebruikers moeten waarschuwen en kunnen hun interne beleid aanpassen. Ook kan Mimecast op basis van de informatie zijn detectietechnologie aanscherpen en uitbouwen.

Het Mimecast Threat Center heeft al een analyse uitgebracht van een nieuw ontdekte bug in Microsoft Word. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk om een aanval via een andere kwetsbaarheid te maskeren. Door een fout in de verwerking van een integer overflow merken securitysystemen een aanval niet op en krijgen criminelen controle over het aangevallen systeem. Het is de tweede door Mimecast ontdekte kwetsbaarheid in Microsoft Office in korte tijd. Recent deed Mimecast Research Labs een kwetsbaarheid uit de doeken: CVE-2019-0560, waardoor miljoenen documenten mogelijk gegevens kunnen lekken.

Onder leiding van Joshua Douglas

Het nieuwe centrum wordt geleid door Joshua Douglas, Vice President of Threat Intelligence bij Mimecast. Douglas heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het beveiligen van grote organisaties. "Met de juiste informatie kunnen bedrijven hun middelen effectief en op de goede manier inzetten tegen acute dreigingen", zegt Douglas. "Zo neemt de complexiteit af en kunnen organisaties zichzelf beschermen, zonder dat de kosten stijgen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security