Redactie - 11 maart 2019

Alibaba gaat blockchain gebruiken voor de supply chain

De Chinese e-commerce gigant Alibaba, het Chinese equivalent van Amazon, is van plan blockchain-technologie toe te passen op haar internationale toeleveringsketen, zo meldt een persbericht in de People’s Daily op 6 maart.

Liu Song, vicepresident van Alibaba, zegt dat blockchain-technologie de oplossing is voor de complexe supply chains van het bedrijf. De oplossing zorgt ervoor dat het bedrijf een beveiligd en gesloten systeem op kan zetten dat gekoppeld is aan lokale overheden.

Tevens wil het bedrijf technologieën als Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om de toeleveringsketens te verbeteren.

Jack Ma, oprichter en voorzitter van Alibaba, zei vorig jaar oktober al dat hij aandacht besteedt aan bitcoin (BTC) en blockchain met als doel een samenleving zonder de noodzaak van contant geld.

Het gebruik van blockchain-technologie op toeleveringsketens wordt steeds populairder. Zo kondigde TradeLens in november aan blockchain te gaan gebruiken voor de verbetering van supply chains in de scheepvaart.

IBM kondigde in oktober het gebruik van blockchain aan voor de supply chain van voedselproducten. Ford en IBM kondigde twee maanden geleden aan blockchain-technologie toe te passen op de toeleveringsketen van kobalt uit Congo. Rwanda maakte vorig jaar een dergelijke aankondiging voor deze zogeheten ‘conflictmineralen.’

Emmanuel Macron, president van Frankrijk, pleitte twee weken geleden voor het gebruik van de technologie voor de toeleveringsketen van landbouwproducten in Europa.

Uit een recent onderzoek van KMPG, een van de “Big Four” accountancy bedrijven, blijkt dat 41% van de wereldleiders in de technologie-industrie blockchain-technologie wil gaan toepassen in de komende drie jaar.

Auteur: Kevin Schijven (foto). Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!