Enterprise Storage Systemen in trek

12-03-2019 | door: Witold Kepinski

Enterprise Storage Systemen in trek

Onderzoeksbureau International Data Corporation meldt in zijn (IDCWorldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker dat de omzet van storage leverancier in het vierde kwartaal van 2018 met 7,4% steeg tot 14,5 miljard dollar. De totale capaciteit van de zendingen steeg met 1,7% op jaarbasis tot 92,5 exabytes tijdens het kwartaal. Dell EMC, NetApp en Lenovo wisten sterk te groeien.

De omzet gegenereerd door de groep ODM partijen, die direct aan hyperscale datacenters verkopen, daalde jaar op jaar met 1,5% in 4Q18 tot 2,7 miljard dollar. Dit vertegenwoordigt 18,8% van de totale investeringen in bedrijfsopslag gedurende het kwartaal.

De verkoop van servergebaseerde opslag steeg jaar op jaar met 4,7% tot net onder de 4,1 miljard dollar aan inkomsten. Dit vertegenwoordigt 28,1% van de totale investeringen in bedrijfsopslag. De markt voor externe opslagsystemen was tijdens het kwartaal ongeveer 7,7 miljard dollar waard, een stijging van 12,5% ten opzichte van 4Q17.

"De resultaten in het vierde kwartaal weerspiegelen een lichte verschuiving van de trends gerealiseerd tijdens de eerste drie kwartalen van 2018, met name de omzetdaling voor de ODM-groep van leveranciers, omdat cloudaanbieders hun investeringen vertragen vanwege aanzienlijke bestaande capaciteit", zegt Sebastian Lagana, IDC onderzoeksmanager voor Infrastructuurplatforms en technologieën. "Dat is een overweging, OEM-leveranciers die speciale opslagarrays verkopen, richten zich op de vraag van bedrijven die investeren in zowel lokale als openbare cloudinfrastructuur. Zorgen dat opslagsystemen zowel een hybride cloud-model als steeds meer data dorstige on-premises computerplatforms ondersteunen, heeft een hoge prioriteit voor zakelijke klanten."

Total Enterprise Storage Systems marktresultaten, per bedrijf

Dell Inc. was de grootste leverancier voor het kwartaal, goed voor 20,6% van de totale omzet van het wereldwijde bedrijfsopslagsysteem en met 14,8% op jaarbasis.

HPE / New H3C Group was de op een na grootste leverancier met een aandeel van 18% in de omzet met een groei van 0,6% op jaarbasis.

NetApp genereerde een aandeel van 5,8% van de totale omzet, statistisch gezien koppelend  voor de nummer drie plek tijdens het kwartaal met IBM, dat een marktaandeel van 4,8% veroverde.

Huawei, Lenovo en Hitachi waren allemaal statistisch gebonden voor de nummer 5-positie met respectievelijk een aandeel van 4,0%, 3,5% en 3,3%.

Als een enkele groep vertegenwoordigden de verkoop van opslagsystemen door ODM's rechtstreeks aan hyperscale datacenter-klanten 18,8% van de wereldwijde bestedingen tijdens het kwartaal, een daling van 1,5% ten opzichte van 4Q17.

Externe Enterprise Storage Systems resultaten, per bedrijf

Dell Inc. was de grootste leveranciersleverancier van externe opslagsystemen gedurende het kwartaal, goed voor 30,3% van de wereldwijde omzet.

NetApp en HPE / New H3C Group zijn statistisch gebonden geëindigd voor de nummer 2-positie met respectievelijk 10,9% en 10,6% omzet tijdens het kwartaal.

IBM was de op drie na grootste met een aandeel van 8,9%, terwijl Hitachi en Huawei de top 5 bereikten met een marktaandeel van 6,0% en 5,7%.

Op Flash gebaseerde opslagsystemen: hoogtepunten

De totale All Flash Array (AFA) -markt genereerde iets meer dan 2,73 miljard dollar aan inkomsten gedurende het kwartaal, een stijging van 37,6% jaar op jaar. De Hybrid Flash Array (HFA) -markt was iets meer dan 3,06 miljard dollar waard, een stijging van 13,4% ten opzichte van 4Q17.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter