HPE lanceert Tech Pro Community

12-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE lanceert Tech Pro Community

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceert de HPE Tech Pro Community wereldwijd. Via deze technische community voor solution architects werken partners en presales professionals van HPE als één team samen, ontvangen ze support en krijgen ze exclusieve toegang tot insider-trainingen, tools, resources en expertise van andere partners en HPE zelf.

Solution architects van HPE en partners spelen een cruciale rol bij klanten. Ze helpen bij het definiëren van bedrijfsbehoeften en het bepalen van de juiste mix IT-oplossingen om doelen te bereiken. Gezien hun belangrijke rol investeert HPE in de technische community voor deze solution architects om hen te helpen hoogwaardige innovatieve oplossingen te leveren. Ook worden partners via het programma beloond en geholpen om zich op de markt te onderscheiden.

'One-stop'-toegang

De HPE Tech Pro Community host alle technische enablementactiviteiten binnen HPE en biedt communityleden 'one-stop'-toegang tot alles wat nodig is om oplossingen voor klanten te ontwerpen. De HPE Tech Pro Community is opgezet voor en door solution architects en voorziet partners van dezelfde ontwikkelings- en samenwerkingsmogelijkheden als HPE-teams.

Daarnaast helpt de community solution architects om persoonlijke carrièredoelen te behalen via drie belangrijke elementen:

Wereldwijd netwerk bouwen: HPE Tech Pro Community-leden krijgen exclusieve toegang tot een wereldwijde community, waar solution architects van partners en HPE deel van uitmaken. Hierdoor kunnen zij relaties opbouwen – door online samen te werken, door elkaar te ontmoeten tijdens technisch-georiënteerde evenementen en tijdens lokale afspraken.

Certificatie en learning op basis van specifieke solutions: De HPE Tech Pro Community biedt een versneld, end-tot-end curriculum dat leidt tot branche-erkende HPE Accredited Solutions Expert (ASE) en Master ASE-certificering. Daarmee kunnen leden zich differentiëren in de markt op basis van skills voor solutionarchitectuur en -implementatie. Deze zijn afgestemd op de HPE Partner Ready-competenties solution tracks. Bovendien biedt de HPE Tech Pro Community doorlopende learningtrajecten om leden op de hoogte te houden van de nieuwste HPE- en branchetechnologieën en te helpen met specifieke training en informatie waarmee klanten op het juiste moment geholpen kunnen worden.

Carrièregroei en incentives: De HPE Tech Pro Community biedt een incentive-programma voor partner IT-professionals waarmee ze vanuit HPE, hun collega’s en klanten erkend worden voor hun prestaties. Communityleden kunnen hier individueel van profiteren en tegelijkertijd de omzet voor de partnerorganisatie stimuleren.

Expertise uitbreiden

"Met de HPE Tech Pro Community breidt HPE haar betrokkenheid uit bij haar partners én haar eigen solution architects. De community zorgt voor een uitbreiding van expertise waardoor de leden van de community nog betere oplossingen aan klanten kunnen bieden. Daarnaast kunnen leden hun kennis uitbreiden, een netwerk opbouwen en hun carrières stimuleren", aldus Paul Hunter, Global Channel Chief van Hewlett Packard Enterprise. "Door wereldwijd samen te werken met onze partners ontstaat een ongekende informatie-uitwisseling. Deze neemt barrières weg en zorgt voor een soepele technische ervaring, zowel voor onszelf als onze partners."

De inzet van HPE Tech Pro gecertificeerde mensen zorgt ervoor dat partners beschikken over de beste skills en kennis van best practices die afgestemd zijn op de ‘Super 6’-prioriteiten van HPE. Het bedrijf helpt partners hiermee meer te waarde bieden aan hun klanten, nieuwe markten te bedienen en mogelijkheden te ontwikkelen om hogere marges te maken. Tech Pro Community solutioncertificaten zijn afgestemd op de competenties van het Partner Ready-programma. Binnen dit programma worden partners beloond voor businessmodellen op basis van specifieke solutions. Bovendien creëert het programma een preferentie voor gezamenlijke verkoop met het HPE-salesteam.

Eerdere lancering in Azië/Pacific en Japan

De wereldwijde uitbreiding van de HPE Tech Pro Community bouwt voort op het oorspronkelijke programma dat in mei 2017 succesvol gestart is om de technische community in de regio Azië/Pacific en Japan te ondersteunen.

Lidmaatschap voor de HPE Tech Pro Community is vanaf maart 2019 mogelijk voor alle bestaande en toekomstige HPE-channelpartners en technische professionals van HPE. HPE-channelpartners kunnen lid worden van de Tech Pro Community na het behalen van een HPE Accredited Technical Professional (ATP) certificering of hoger.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud