Microsoft Windows 10 kan automatisch nieuwe updates verwijderen

13-03-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft Windows 10 kan automatisch nieuwe updates verwijderen

Microsoft Windows 10 kan automatisch nieuwe updates verwijderen. Dit meldt Microsoft in een blog vlak voor Patch Tuesday.

Microsoft meldt:

Windows installeert automatisch updates om uw apparaat te beveiligen en efficiënt te laten werken. Af en toe kunnen deze updates mislukken vanwege incompatibiliteit of problemen in nieuwe software. Je apparaat is onlangs hersteld van een opstartfout als je deze melding hebt ontvangen: "We hebben enkele onlangs geïnstalleerde updates verwijderd om je apparaat te herstellen na een opstartfout." Als Windows dit detecteert, zal het de fout proberen op te lossen door recent geïnstalleerde updates te verwijderen. Dit gebeurt alleen als alle andere automatische herstelpogingen zijn mislukt.

Om ervoor te zorgen dat uw apparaat kan worden opgestart en verder kan worden gebruikt zoals verwacht, voorkomt Windows dat problematische updates de komende 30 dagen automatisch worden geïnstalleerd. Dit biedt Microsoft en onze partners de mogelijkheid om de fout te onderzoeken en eventuele problemen op te lossen. Na 30 dagen zal Windows opnieuw proberen de updates te installeren.

Geavanceerde handmatige installatie

Als u van mening bent dat de betreffende updates niet mogen worden verwijderd, volgt u de onderstaande instructies om stuurprogramma- of kwaliteitsupdates handmatig te installeren.

Stuurprogramma's bijwerken in Windows 10

Installeer kwaliteitsupdates

Terug naar nieuws overzicht
Software