Acer lanceert TravelMate X514-51 serie

13-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Acer lanceert TravelMate X514-51 serie

Acer lanceert de nieuwe TravelMate X514-51 aangekondigd, een serie dunne en lichte commerciële laptops voor kleine en middelgrote ondernemingen. De laptops zijn gericht op professionals die op zoek zijn naar een duurzame laptop dat zware taken en frequente zakenreizen aankan.

De TravelMate X5 heeft een behuizing van magnesium-lithium- en magnesium-aluminiumlegeringen die de laptop bestand maken tegen tegenslagen onderweg. De materialen zijn twee tot vier keer sterker dan standaard aluminiumlegeringen van dezelfde dikte, maar wegen tot 20-35 procent minder. Deze combinatie van materialen maakt de laptops uit de TravelMate X514-51 serie niet alleen dun en licht, maar ook bestand tegen verbuigingen en verdraaiingen.

Lichtgewicht en dun

De TravelMate X514-51 weegt slechts 980 gram en is slechts 14,99 mm dun, wat het vervoer van de laptop vereenvoudigd. Dankzij de batterijduur tot 10 uur kan op één lading de hele dag worden gewerkt. Deze nieuwe laptops zijn voorzien van 8e generatie Intel Core i processoren, maximaal 16 GB aan DDR4-geheugen en solid state drives. De laptops worden geleverd met Windows 10 Pro.

De 14 inch Full HD-schermen met 1920 x 1080 resolutie en IPS-technologie zijn verkrijgbaar met en zonder touch. De schermen hebben smalle randen van 9,2 mm. Met Acer BlueLightShield kunnen klanten voor maximaal kijkcomfort het blauwe licht aanpassen dat door het scherm wordt uitgestraald. Het touchpad van de laptops is voorzien van Corning Gorilla Glass NBT.

Gecertificeerd voor Skype voor Bedrijven

De TravelMate X514-51 is gecertificeerd voor Skype voor Bedrijven en beschikt over handige vergaderfuncties. De laptop is uitgerust met een 720p HD-webcam met Acer Purified, twee ingebouwde luidsprekers, twee far-field microfoons en voice tracking. De laptops zijn compatibel met Cortana spraakopdrachten.

Voor een snelle plug-and-play docking is de TravelMate X514-51 uitgerust met een USB Type C-poort. Daarmee kan de laptop worden gekoppeld met een optioneel USB Type-C Dock II, die afzonderlijk verkrijgbaar is. Via dit docking station is het onder meer mogelijk tot drie 4K-schermen aan te sluiten. Ook worden MU-MIMO 2x2 802.11ac (Intel Wireless-AC 9560) en Bluetooth 5.0 ondersteund.

Beveiliging

De TravelMate X514-51 wordt geleverd met beveiligingsfuncties. De geïntegreerde vingerafdruklezer in de aan-uitknop werkt samen met Windows Hello voor snel en beveiligd aanmelden met een vingertop. Een Trusted Platform Module (TPM) 2.0-chip biedt hardware gebaseerde beveiliging voor wachtwoorden en encryptiesleutels. Ook is Acer ProShield, een pakket beveiligings- en beheertools, vooraf op het systeem geïnstalleerd om gevoelige gegevens te beschermen.

Bovendien kunnen IT-professionals met Acer Office Management beveiligingsbeleid implementeren en middelen monitoren via één interface. Ook is een Kensington-lock aanwezig De laptop is gemakkelijk te repareren, aangezien enkel de elf schroeven aan de onderkant van de behuizing hoeven te worden losgeschroefd voor toegang tot de solid state drive, de accu, de warmteafvoer en de WiFi netwerk interface kaart.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer TravelMate X514-51 laptops zijn in EMEA vanaf € 999,- verkrijgbaar met twee jaar garantie. Deze reizigersgarantie is geldig in meer dan dertig landen waar Acer erkende reparatiebedrijven heeft.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility