Western Digital ontslaat meer dan 300 werknemers

14-03-2019 | door: Redactie

Western Digital ontslaat meer dan 300 werknemers

Data storage specialist Western Digital (WD) zal vanaf mei meer dan 300 in Californië gevestigde werknemers in diverse locaties ontslaan als onderdeel van een wereldwijde herstructurering.

WD onthulde vorige week dat 313 werknemers uit het bedrijf worden gesneden, volgens drie WARN-kennisgevingen die zijn ingediend bij de staat Californië. Een WARN kennisgeving, of Worker Adjustment en Retraining Notification Act notice, vereist van werkgevers dat ze de Californische staat op de hoogte brengen wanneer massale ontslagen plaatsvinden.

De bezuinigingen zijn van invloed op functies zoals stafingenieurs, financieel directeur, directeur van Firmware Engineering, Senior Director Sales Operations en Vice President Business Development en de vice-president van talent acquisition.

Western Digital (WD) zag zijn omzet in het tweede fiscale kwartaal eindigend op 28 december 2018met liefst 21 procent dalen naar 4,2 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg 487 miljoen dollar, beter dan de 823 miljoen nettoverlies van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bedroeg 176 miljoen dollar.

Terug naar nieuws overzicht