Fujitsu is strategische infrastructuurpartner van WorldStream
14-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Fujitsu is strategische infrastructuurpartner van WorldStream

WorldStream kiest Fujitsu als strategische infrastructuurpartner. Als Global Service Provider (XSP) gaat WorldStream oplossingen op maat leveren en wil het bedrijf wereldwijd groeien.

WorldStream is een Europese hoster die zich toelegt op servers, connectiviteits- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf heeft onlangs een Tier3-datacenter geopend in Naaldwijk. Deze nieuwe accommodatie telt in totaal 10.000 servers die 3.500 klanten ondersteunen, waarvan 90 procent buiten Nederland. Worldstream breidt zijn activiteiten wereldwijd uit en legt steeds meer de nadruk op het verbeteren van agility, flexibiliteit, klantgerichtheid en hardwareprestaties.

Preferred infrastructure-leverancier

WorldStream kiest Fujitsu na benchmarkingtests als preferred infrastructure-leverancier omdat de Fujitsu PRIMERGY x86-servers niet alleen als beste uit de test kwamen, maar ook 15 tot 20 procent minder energie verbruiken dan vergelijkbare servers. Voor WorldStream betekent dit aanzienlijke energiebesparingen en lagere bedrijfskosten. Daarnaast helpt het de CO2-voetafdruk van het bedrijf te verkleinen, waardoor het zich kan differentiëren richting de eindgebruiker. WorldStream onderstreept de samenwerking met Fujitsu door een bestelling te plaatsten voor nog eens 2.200 PRIMERGY-rackservers, allemaal uitgerust met Intel Xeon-processors.

In het verleden gebruikte WorldStream meerdere leveranciers, waardoor het toevoegen van nieuwe infrastructuur vaak moeilijk en tijdrovend was. Het brede scala aan flexibele oplossingen van Fujitsu stelt WorldStream in staat meer flexibiliteit te bieden aan zijn klanten. Dit omdat de Fujitsu PRIMERGY-servers aangepast kunnen worden met specifieke processoren, hoofdgeheugen en controllers naar behoefte van de gebruiker. WorldStream kan hierdoor niet alleen sneller inspelen op veranderende eisen, ook de interne resources van het bedrijf worden minder belast omdat Fujitsu managementtools het mogelijk maken om eigen servers te beheren en configureren.

Snelheid en flexibiliteit

Dirk Vromans, CTO bij WorldStream, zegt: "Fujitsu maakt de snelheid en flexibiliteit mogelijk die WorldStream in de voorhoede van de markt houdt. We waren zeer onder de indruk van het brede scala aan aanpasbare oplossingen van Fujitsu omdat ze ons in staat stellen om goede ondersteuning en hoge snelheid te bieden en onze klanten op maat gemaakte oplossingen aan te bieden. Fujitsu biedt ons de best mogelijke prestaties tegen een betaalbare prijs, en zal daarom altijd onze eerste keuze zijn."

Bas de Reus (foto), Managing Director bij Fujitsu Nederland, merkt op: "De snelle opkomst van WorldStream in Europa is gebaseerd op dezelfde klantgerichte waarden van Fujitsu. Het draait allemaal om het creëren en leveren van flexibiliteit die de verwachtingen van de klant overtreft, zonder concessies te doen aan hardware- en milieuprestaties. Het feit dat WorldStream benchmarktests heeft uitgevoerd en Fujitsu heeft gekozen als strategische partner voor haar infrastructuur, toont eens te meer aan dat we een toonaangevende partner zijn op het gebied van digitale transformatie die geweldige voordelen, rendement, prijs en service biedt voor de klant."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware