Witold Kepinski - 16 maart 2019

Western Digital introduceert WD Blue SSD met NVMe-protocol

Western Digital introduceert WD Blue SSD met NVMe-protocol image

Western Digital Corp. voegt een NVMe-model toe aan het WD Blue Solid State Drive (SSD)-portfolio: de WD Blue SN500 NVMe SSD. Hiermee wordt een aanzienlijke snelheidswinst geboekt, tot wel drie keer sneller dan SATA. Het bedrijf wil met de introductie de overgang van SATA naar NVMe versnellen en hiermee tegemoet komen aan de vraag naar snelheid van consumenten.

Desktop- en laptopgebruikers verwachten steeds meer opslag, hogere snelheid en een grotere werkbelasting. De WD Blue SN500 NVMe SSD komt daaraan tegemoet met hoge Read/Write snelheden. De nieuwe SSD levert drie keer de prestaties van zijn SATA-tegenhanger, terwijl de betrouwbaarheid waar de WD Blue-productlijn om bekend staat, behouden blijft. De drive is geoptimaliseerd voor multitasking en zware applicaties en biedt vrijwel directe toegang tot bestanden en programma's. 

In-house productie
Voor de WD Blue SN500 NVMe SSD maakte Western Digital gebruik van de interne SSD-architectuur van de WD Black SN750 NVMe en eigen 3D NAND-technologie, firmware en controller. Alle componenten zijn daarmee in-house gemaak.

De WD Blue SN500 NVMe SSD haalt lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1.700 MB/s en 1.450 MB/s (voor het 500GB-model) met een efficiënt energieverbruik van slechts 2,7 W. Daarmee haalt de SSD de hoogste MB/Watt in zijn segment. Dankzij het slanke formaat is de nieuwe SSD ideaal voor notebooks of desktopcomputers. De form factor van de SSD ondersteunt M en B connectoren en is dus breed inzetbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!