Oracle boekt stabiele omzet en meer winst

15-03-2019 | door: Witold Kepinski

Oracle boekt stabiele omzet en meer winst

Oracle heeft de resultaten van het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2019 bekendgemaakt. De totale omzet bedroeg 9,6 miljard dollar, een daling van 1% in USD en een stijging van 3% in constante valuta in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. De nettowinst steeg met 3% tot 3,4 miljard dollar en de GAAP operationele marge was 35%.

De opbrengsten uit cloudservices en licentieondersteuning bedroegen 6,7 miljard dollar, terwijl de opbrengsten uit licenties voor licenties en on-premises licenties 1,3 miljard dollar waren. De totale clouddiensten en licentieondersteuning plus cloudlicentie en lokale licentieverlening bedroegen 7,9 miljard dollar, onveranderd in USD en een stijging van 3% in constante valuta.

De uitgestelde omzet op korte termijn steeg met 1% tot 8 miljard dollarin vergelijking met een jaar geleden. De operationele cashflow bedroeg 14,8 miljard dollar tijdens de volgende twaalf maanden.

Marges

Oracle CEO Safra Catz (foto) zegt "Onze algehele operationele marge verbeterde tot 44% toen onze hardwarebusiness met lagere marge kleiner werd terwijl onze cloud-activiteiten met hogere marges groter bleven. Met year-to-date niet-GAAP EPS-groeipercentage nu met 16% in constante valuta, we zullen gemakkelijk weer een jaar met een tweecijferige winst per aandeel leveren."

Cloud

"De omzet van onze Fusion HCM, ERP, Supply Chain en Manufacturing Cloud-applicaties groeide in het derde kwartaal met 32%", aldus Mark Hurd , CEO van Oracle. "Onze NetSuite ERP Cloud-applicaties hebben ook sterke resultaten opgeleverd met een omzetgroeipercentage van 30%."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud