Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2019

Barracuda neemt RMM platform Managed Workplace over van Avast

Barracuda neemt RMM platform Managed Workplace over van Avast image

Barracuda neemt het remote monitoring en management (RMM) platform Managed Workplace over van Avast. Managed Workplace biedt een compleet RMM-platform met securitytools en diensten, zoals site security assessments, Office 365 accountbeheer en geïntegreerde antivirus. Met deze uitbreiding van het Barracuda-portfolio versterkt het bedrijf zijn investeringen in de MSP-markt en bouwt het voort op de 120 procent groei die het bedrijf in een jaar heeft gerealiseerd voor zijn MSP securityoplossingen.

Barracuda groeit snel in de MSP (Managed Service Providers) markt. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf zijn internationale MSP-partnerbestand bijna verdrievoudigd. Het aantal MSPs dat meerdere Barracuda-oplossingen gebruikt, is in een jaar tijd met ruim een derde gegroeid.

"Wij helpen onze MSP-partners bij het creëren van diensten waarmee ze winstgevende oplossingen kunnen aanbieden en hun meerwaarde aan klanten kunnen laten zien", zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. "Met Managed Workspace bieden we onze MSP-partners een op security gerichte RMM-oplossing die veel voorkomende taken rond security integreert met de dagelijkse routine van de service provider. Het is een mooie aanvulling op onze bestaande securityoplossingen voor MSPs, zoals emailbeveiliging, cloud-generation firewalls en training om het securitybewustzijn bij bedrijven te vergroten."

Klanten beschermen

RMM-tools vormen een belangrijk basisplatform voor managed services-partners. Volgens onderzoek door AMI Partners zal de RMM-markt in 2022 bijna $800 miljoen waard zijn. Ruim de helft daarvan is van buiten Noord Amerika. Een goede RMM-oplossing is essentieel voor MSPs en andere partners en met de overname van Managed Workplace biedt Barracuda zijn MSP-partners nieuwe tools om hun klanten te beschermen:

  • Site Security Assessments - Managed Workplace beschikt over een ingebouwde tool voor site security assessments. Daarmee kunnen MSPs bepalen hoe het staat met de security van klanten en kunnen ze gaten identificeren die gedicht moeten worden. Met deze tool kunnen MSPs nieuwe omzet genereren en hun waarde demonstreren door te laten zien hoe de beveiliging stap voor stap wordt verbeterd.
  • Office 365 service module - met deze module in Managed Workplace kunnen MSPs hun operaties verder stroomlijnen door veel voorkomende Office 365-taken te centraliseren. Bijvoorbeeld het monitoren van het gebruik op meerdere sites, het bijhouden van mailboxactiviteit en het resetten van wachtwoorden.
  • Cloud architectuur – Managed Workspace wordt aangeboden als een clouddienst die draait op Amazon Web Services (AWS). Het kan echter ook als een on-premises oplossing worden uitgerold. Dankzij de API-architectuur kunnen makkelijk plug-ins worden toegevoegd en geüpdatet.
  • Sluit aan bij trends in ICT – Managed Workplace sluit aan bij actuele ICT-trends, onder andere met ondersteuning voor zowel Windows als Mac, VMware en Hyper-V servers, integratie met de accountbeheerfuncties van Office 365, de mogelijkheid om netwerkrouters en andere SNMP-apparatuur te monitoren en het doen van regelmatige security assessments.

Managed PhishLine

In 2018 heeft Barracuda zijn securityoplossingen voor MSPs uitgebreid met Managed PhishLine: een dienst waarmee MSPs hun klanten simulaties van phishing-aanvallen kunnen aanbieden, in combinatie met training voor werknemers. Dit zonder hiermee de eigen IT-afdeling van klanten extra te belasten. Met Managed PhishLine kunnen MSPs makkelijk een nieuwe dienst aanbieden aan klanten die voorziet in de groeiende vraag naar securitytrainingen.

Educatie voor MSPs

Barracuda biedt verschillende educatieve programma’s voor MSPs, zoals Ready, Set, Managed!: een interactief educatief- en netwerkprogramma voor VARs en MSPs. Via dit programma maken partners kennis met best practices om hun managed services business te vergroten. Het afgelopen jaar is het aantal channelpartners dat toegang heeft gevraagd tot dit programma met 136 procent gegroeid.

Barracuda’s EMEA-team organiseert op 23 mei 2019 voor de tweede keer zijn jaarlijkse MSP Day. Dit initiatief is bedoeld om managed services duidelijker, betrouwbaarder en waardevoller te maken, via een interactieve partnercommunity. Binnenkort volgen meer details over MSP Day 2019.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!