Ricoh lanceert Ri 1000 Direct to Garment-printer

15-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Ricoh lanceert Ri 1000 Direct to Garment-printer

Ricoh lanceert de Ri 1000 Direct to Garment-printer (DTG). Met de printer speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar gebruiksvriendelijke, efficiënte en betaalbare oplossingen voor kledingdecoratie.

De Ri 1000 maakt zijn debuut op de Sign & Print Expo in Gorinchem van 26 tot en met 28 maart. De printer versterkt de Ri 100 en Ri 6000 in Ricoh’s groeiende portfolio van DTG-oplossingen. De Ri 1000 is sneller is dan zijn voorganger, de Ri 3000, en levert een hogere printkwaliteit met een verbeterde resolutie van 1200 dpi x 1200 dpi. Hij ondersteunt CMYK plus witte inkt.

Nieuwe pretreatment vloeistof

De uitgebreide toepassingsmogelijkheden van de Ri 1000 worden mogelijk gemaakt door een nieuwe pretreatment vloeistof die geschikt is voor 100% licht polyester en polykatoenmengsels. Zo creëert dit systeem nieuwe kansen voor kleding en textielproducten in een aantal sectoren, waaronder sportartikelen.

Het is mogelijk snel te wisselen tussen meerdere stijlen van inlegplaten tot 406,4 mm x 508 mm. Dankzij het magnetische mechanisme van de Ri 1000 zijn de inlegplaten gemakkelijk vast en los te klikken zonder dat er extra gereedschap nodig is. Die flexibiliteit ondersteunt continue productie en een breed scala aan printmogelijkheden, variërend van kindermaten tot brede designs.

Gepersonaliseerde bedrukkingen en print-on-demand diensten

"De uitgebreide functionaliteit, productieflexibiliteit en veelzijdigheid van het Ri 1000 systeem maken het tot de ideale keuze voor gepersonaliseerde bedrukkingen op kleding en print-on-demand diensten", zegt Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland. "Dit systeem levert de perfecte combinatie van slimme technologie, hoge printsnelheden en een hoge outputkwaliteit om creatieve printbedrijven in staat te stellen kansen voor echte bedrijfsgroei te grijpen. De vier Ricoh-printkoppen, het robuuste productontwerp en geavanceerde handigheden, zoals temperatuur- en vochtigheidssensoren plus precieze bewaking van de inkttoevoer, zorgen voor consistent betrouwbare resultaten van hoge kwaliteit."

Het minimale onderhoud met aanpasbare reinigingsopties maximaliseert de uptime voor productie. Voor onderhoudstaken die niet geautomatiseerd verlopen, biedt het 7-inch touchscreen display van het apparaat slimme meldingen, die operators waarschuwen wanneer ze handmatige onderhoudstaken moeten uitvoeren.

Geïnteresseerden kunnen de Ri 1000 met eigen ogen in actie zien op de Sign & Print Expo, stand I112. De printer kreeg eerder de titel van CES 2019 Innovation Awards Honoree toegewezen.

Terug naar nieuws overzicht