SUSE gaat alleen verder als grootste onafhankelijke opensource bedrijf

16-03-2019 | door: Witold Kepinski

SUSE gaat alleen verder als grootste onafhankelijke opensource bedrijf

Investeringsmaatschappij EQT heeft de aankoop van SUSE van Micro Focus afgerond. SUSE zegt nu dat het de grootste onafhankelijke opensource softwarebedrijf ter wereld is nu concurrent "Red Hat onderdeel van IBM wordt. Door het voortdurende momentum, de uitbreiding van het portfolio en de succesvolle executie in de markt, is SUSE als standalone business nu nog beter gepositioneerd om zich te richten op de behoeften van klanten en partners als toonaangevende leverancier van opensource software defined infrastructuren en oplossingen voor het leveren van applicaties die workloads van klanten overal – on premise, hybride en multi-cloud - mogelijk maken", zo meldt SUSE.

 Het nieuwe onafhankelijke SUSE heeft het executive team uitgebreid met nieuwe rollen en expertise om het voortdurende momentum in de ontwikkeling van de organisatie te bewaken. Enrica Angelone is benoemd tot chief financial officer, en Sander Huyts is SUSE’s nieuwe chief operations officer. Thomas Di Giacomo was chief technology officer voor SUSE, en is nu president voor Engineering, Producten en Innovatie. Zij rapporteren alle drie aan SUSE CEO Nils Brauckmann.

Opensource

“Huidige IT-trends tonen aan dat open source belangrijker dan ooit is in het bedrijfsleven,” aldus Brauckmann. “Daarom wordt onze status als echt onafhankelijk opensource bedrijf nog meer gewaardeerd. Onze klanten vinden onze open, opensource oplossingen, flexibele manier van zakendoen, geen gedwongen vendor lock-in en onze buitengewone service erg waardevol. Onze onafhankelijkheid geeft ons de kans ons puur te richten op wat voor hen het beste is. Omdat wij constant aan de vragen uit de markt kunnen voldoen, ontstaat er een cirkel van succes, momentum en groei. Hierdoor kunnen we de innovaties leveren die onze klanten nodig hebben voor het behalen van hun doelstellingen op het gebied van digitale transformatie en voor het realiseren van hun hybride en multi-cloud workloadbeheer nodig voor hun eigen constante innovatie, concurrentie en groei.”

Core Business

SUSE’s transitie komt volgens eigen zeggen precies op tijd, aangezien containers nieuwe niveaus van flexibiliteit mogelijk maken. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan digitale transformatie gebaseerd op opensource software-defined infrastructuren en technologieën voor het leveren van applicaties. SUSE’s verleden in opensource software, het sterke merk en het pallet van innovatieve oplossingen, waaronder containermanagement, schetsen de ideale uitgangspositie voor het behalen van succes in een dynamische markt, waarbij ongelooflijk veel waarde wordt gecreëerd voor klanten en partners. Met EQT op de achtergrond en SUSE als onafhankelijk bedrijf, is het mogelijk constant uit te breiden aangezien geavanceerde innovatie zorgt voor groei in SUSE’s core business maar ook in emerging technologieën, zowel organisch als door nieuwe overnames.

Cloud

Al Gillen, group vice president, Software Development en Open Source, IDC: “SUSE’s terugkeer naar de rol van onafhankelijk opensource softwarebedrijf valt gelijk met een kanteling in de industrie. Opensource software is tegenwoordig de favoriete manier om nieuwe oplossingen te bouwen en is onmisbaar als basis voor de meeste publieke clouddiensten. SUSE is één van de grootste pure opensource software organisaties en haar onafhankelijkheid biedt klanten voordeel omdat het bedrijf verder bouwt op het verleden van technisch vakmanschap, waardegedreven partnerships en betrokkenheid van de community om snel technologieoplossingen aan de markt te leveren.

Open standaarden

SUSE’s leadership team onder leiding van CEO Brauckmann wil net als afgelopen acht jaar snel groeien en het bedrijf zal doorgaan met leveren en innoveren op basis van huidige en toekomstige vragen uit de markt. Net als de voorgaande 25 jaren zal SUSE trouw blijven aan een opensource ontwikkel- en businessmodel en actief deelnemen in communities en projecten die opensource innovatie naar het bedrijfsleven brengt als betrouwbare, bruikbare oplossingen van hoge kwaliteit. "Dit echte open, opensource model refereert aan de flexibiliteit en keuzevrijheid voor klanten en partners om de beste oplossingen in hun soort te creëren die SUSE technologieën combineren met andere producten en technologieën in het IT-landschap met open standaarden en verschillende niveaus in hun architectuur zonder een locked-in stack af te dwingen. Deze focus op openheid is in SUSE’s cultuur ingebed, onderscheidt het bedrijf in de markt en is de sleutel tot succes geweest" aldus SUSE.

Johannes Reichel, partner bij EQT, zegt, “SUSE’s aanwezigheid op de markt, haar sterke leiderschap, de focus op klantensucces en het succesvol samenwerken zijn en zullen doorslaggevend zijn in de nieuwe fase van SUSE’s ontwikkeling. SUSE is op de juiste tijd op de juiste plaats met de juiste resources om de manier waarop organisaties zaken doen over de hele wereld te transformeren.” 

SUSE zegt als onafhankelijke vertrouwde partner in digitale transformatie softwareoplossingen, support en services te leveren via een multinational organisatie en een geschoold, gekwalificeerd partner ecosysteem, met als basis veilige technologieën. SUSE is momenteel betrokken in meer dan 100 opensource projecten, ondersteund door werknemers in de hele wereld. Het bedrijf blijft groeien als onafhankelijke leverancier van opensource software terwijl het allerlei organisaties helpt te transformeren en concurreren in de huidige markt zo meldt SUSE. Meer informatie: www.suse.com.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud