Resello sterk op het Azure-segment

19-03-2019 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Resello sterk op het Azure-segment

Resello, de ‘cloud native’ distributeur met een zelf ontwikkeld automation platform, is sinds september 2017 Microsoft indirect provider en ziet een sterke groei in partners en een toename in het gebruik van Azure. “Wij zijn er trots op dat Microsoft in Resello een groeipartner ziet”, zegt Harald Nuij, CCO bij Resello.

“Microsoft bouwt snel het CSP-programma uit en voegt in rap tempo nieuwe diensten aan de Azure public cloud toe. Wij hebben van huis uit veel hostingbedrijven als klant die Microsoft CSP toevoegen aan hun portfolio en zien, mede dankzij de investeringen van Microsoft, een sterke toename aan partners als MSPs, VARs en Telcos en het gebruik van Azure.”

Het Zwolse hoofdkantoor van Resello, op een steenworp afstand van het voetbalstadion van PEC Zwolle, oogt als een kantoortuin. De medewerkers (in totaal dertig) kijken op hun scherm, de vingers vliegen over het toetsenbord, de muis klikt. Het bedrijf – ontstaan in 2013 - is actief in meer dan honderd landen. “Wij hebben meer ontwikkelaars in dienst dan verkopers”, glimlacht Martijn Couprie, Senior Marketeer bij Resello.

Hij komt met een voorbeeld van de programmeerdrift van zijn collega’s. “Eind 2018 kondigde Microsoft nieuwe voorwaarden aan voor haar CSP direct partners, waardoor een substantieel deel van deze partners kiest om de transitie naar indirect reseller te maken. Deze transitie vergt veel tijd en handmatige handelingen en dat kan handiger, dacht een ontwikkelaar. In no-time ontwikkelden ze een tool waarmee dit proces grotendeels is geautomatiseerd. Zo was de Microsoft CSP transition tool geboren. Dat typeert de mentaliteit hier: commerciële kansen zien in de nieuwste ontwikkelingen, snel handelen en waar mogelijk zaken automatiseren. Een typisch voorbeeld van hoe agile we hier werken, met een sterke salesgedreven focus op wat we ontwikkelen.”

Wendbaar

“Door de focus die we hebben en de korte lijnen, zijn we heel wendbaar”, meldt Nuij. “Wij kunnen snel aan de wensen van onze partners voldoen.” Resello levert een platform waarmee gebruikers clouddiensten kunnen uitleveren, beheren en factureren en via rapportages inzicht krijgen in marges en verbruik. Het bedrijf gaat daarmee gericht de markt op als platform, niet als leverancier van IT of specifieke clouddiensten. De huidige focus ligt daarbij op clouddiensten, als die in het Microsoft CSP-programma en die van Acronis. Het bedrijf werkt eraan om in de nabije toekomst het portfolio verder uit te breiden. Nuij: “Denk bijvoorbeeld aan de diensten uit de categorie security.”

Branchevervaging

Vanwege de oorsprong van het bedrijf, in de hostingbranche, zitten onder de klanten nog relatief veel hostingbedrijven, maar in toenemende mate bedient Resello ook MSPs, VARs, ISVs en Telcos.

Couprie vertelt dat de hostingmarkt erg in beweging is. Veel bedrijven begonnen met het aanbieden van typische hostingdiensten, zoals domeinnamen en websites; later zijn daar veel diensten bij gekomen. “Er treedt branchevervaging op: hosters die een platform aanbieden, maar tegelijk ook SaaS-applicaties bijvoorbeeld.”

Ook die doelgroep bedient Resello vanuit de platformgedachte. Het bedrijf ontwikkelde daarom verschillende modules voor WHMCS, een platform voor hostingdiensten dat wereldwijd door 40.000 hostingbedrijven gebruikt wordt. “Eigenlijk is WHMCS de kapstok; waaronder hostingbedrijven verschillende diensten kunnen hangen door modules te installeren”, begint Couprie zijn uitleg. “Denk aan modules voor SSL (voor beveiliging), de website builder Slimsite, VPS (Virtual Private Server) en uiteraard Microsoft CSP. Alle modules zijn onderling op elkaar afgestemd.” Nuij vult aan: “Vooral op de ontwikkeling van de WHMCS-module voor Microsoft CSP zijn we erg trots, het is de eerste module waarmee WHMCS-gebruikers CSP-diensten kunnen verkopen met volledige automatisering.”

Azure Stack

Een van de zwaartepunten van de samenwerking met Microsoft vormt Azure. Het gebruik van dit public cloudplatform van Microsoft groeit explosief. Nuij: “We merken een sterk toenemende interesse, het gebruik van Azure door onze partners stijgt snel.” Het bedrijf bracht hierdoor eerder al als eerste ter wereld Azure Stack-as-a-service op de markt; dit biedt de voordelen van de publieke cloud, terwijl gebruikers grip op hun data houden. “Maar dat is een aparte markt; specifiek voor klanten binnen het bedrijfsleven. Wij richten ons meer op de IaaS-markt. Vandaar dat onze partner Cassiux dit onderdeel voor ons beheert. In nauwe samenwerking met Microsoft en Dell-EMC natuurlijk. Destijds was het de vraag hoe je een Stack visueel maakt. Mensen willen graag iets zien voordat ze wat kopen. We konden toen een ruimte krijgen in het AMS8 datacenter van Interxion en Dell-EMC kon heel snel een Stack-systeem leveren. Onze partner Cassiux helpt nu klanten de Azure Stack-as-a-service te gebruiken en bestaande omgevingen te migreren, waarbij de klanten alle voordelen genieten van ons platform, zoals PowerBI dashboards op hun Azure verbruik.”

Azure Sphere

Resello heeft oog voor de jongste ontwikkelingen. “Internet of Things gaat een vlucht nemen. Die data wordt verwerkt in de cloud. Dat moet veilig gebeuren, en snel, en betaalbaar. Daar heeft Microsoft, Azure Sphere voor gemaakt. Dit ontwikkelbord maakt het mogelijk om IoT-oplossingen te bouwen die op lange termijn beveiligd blijven, Microsoft biedt OS- en security-updates tot en met 2031. Onze partners kunnen daarmee innovatieve en veilige IoT-oplossingen ontwikkelen en daardoor ook op dat vlak hun klanten van dienst zijn.”

Daarnaast houdt het bedrijf de ontwikkelingen omtrent kunstmatige intelligentie goed in gaten.  Microsoft werkt hard om Azure de bestemming te maken bij het gebruik van AI. Zo ontwikkelde Microsoft AI-oplossingen voor de zoekmachine Bing en gamingplatform Xbox, die het vervolgens ter beschikking stelt als diensten via Azure.

Robuust

De komende tijd wil Resello het gebruik van de clouddiensten van Microsoft gaan uitbreiden, nieuwe diensten toevoegen aan het productportfolio en strategische samenwerkingen aangaan om de dienstverlening verder uit te bouwen. Partners zoeken uit waar de eindklant behoefte aan heeft, Resello biedt het platform waarop deze diensten draaien.

De ontwikkeling blijft in Zwolle. “We hebben jonge medewerkers, zij zijn gretig om het platform te vervolmaken”, licht Nuij toe. “Het komende jaar werken ze bijvoorbeeld aan integraties met de bekende ERP-systemen, denk bijvoorbeeld aan een Exact.” “In ons platform zit alles”, gaat Nuij verder. “Het uitleveren van diensten, beheer, facturering, het mooie is dat alles op elkaar is afgestemd. Dat maakt het beheer eenvoudig. En het is een robuust platform; organisaties kunnen zich tegenwoordig geen downtime meer veroorloven. We hebben het zelf ontwikkeld; bij vragen kunnen partners altijd bij ons terecht.”

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud