Betty Blocks gaat op strategisch niveau samenwerken met Microsoft

Betty Blocks gaat op strategisch niveau samenwerken met Microsoft

19-03-2019 | door: Witold Kepinski

Betty Blocks gaat op strategisch niveau samenwerken met Microsoft

Betty Blocks gaat op hoog niveau samenwerken met Microsoft. Beide partijen willen software toegankelijk maken voor iedereen. De eerste stap is het beschikbaar maken van Betty Blocks in de Azure cloud. De volgende stap is de samenwerking versterken op het gebied van sales, events en trainingen. Chris Obdam, oprichter van Betty Blocks, ziet hierin veel voordelen: “Dankzij deze samenwerking kunnen we onze enterprise opdrachtgevers veel beter bedienen door een compleet aanbod aan te bieden. Ze kunnen ons platform gebruiken en daarnaast profiteren van de vele voordelen die de Azure Cloud met zich meebrengt want deze omgeving is ook op zeer grote schaal heel flexibel, veilig en betrouwbaar.”

De samenwerking past goed bij de doelstellingen van beide bedrijven want ook de Amerikaanse softwarebouwer wil het gemak van softwareontwikkeling zonder code te hoeven schrijven, beschikbaar maken voor alle Microsoft-gebruikers. De samenwerking past bovendien in de strategie van Microsoft om producten van start-ups en scale-ups die het innoverend vermogen van eindgebruikers bevorderen, te promoten via het eigen ecosysteem.

Betty Blocks in de Azure-cloud

“Voortaan kunnen klanten in hun vertrouwde cloudomgeving gebruik maken van het Betty Blocks platform.” Dit was al langer wens van beide partijen en grote opdrachtgevers wereldwijd. “Doordat onze sales-teams samenwerken en onze producten elkaar goed aanvullen kunnen we onze klanten nog beter bedienen en meer op maat toegesneden oplossingen aanbieden.” aldus Chris Obdam. “Het is daarnaast natuurlijk ook nog steeds mogelijk om de Betty Blocks Cloud te blijven gebruiken.”

Citizen developers

De samenwerking opent ook deuren voor citizen developers, want met Betty Blocks kan iedereen een applicatie bouwen. Het is niet nodig om code te schrijven en het voordeel daarvan is vooral snelheid. Het gaat sneller als een applicatie wordt gebouwd door de gebruiker zelf en het versoepelt de samenwerking met de IT-afdeling. Obdam: “Ons platform legt een laag over Azure waardoor ook citizen developers toegang krijgen tot de mogelijkheden van de Azure cloud. Microsoft juicht dat enthousiast toe. De samenwerking brengt twee dingen samen: de flexibiliteit en de mogelijkheid om snel digitaal te transformeren met het platform van Betty Blocks, en de kracht van de Azure-cloud met alle diensten van Microsoft. Zeg maar gerust 'the best of both worlds'.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software