Android Q ondersteunt opvouwbare smartphones en meer privacy

18-03-2019 | door: Redactie

Android Q ondersteunt opvouwbare smartphones en meer privacy

De volgende versie van het smartphone besturingssysteem Android Q krijgt ondersteuning voor devices met opvouwbare schermen en betere privacy-instellingen.

Gebruikers kunnen onder andere nauwkeuriger bepalen wanneer een app weet waar ze zich bevinden. In de toekomst kunnen gebruikers, net als met de iPhone van Apple, aangeven dat een app alleen toegang heeft tot hun verblijfplaats wanneer deze wordt gebruikt. Voorheen was de verleende goedkeuring op Android zonder beperkingen, zodat apps in principe toegang tot de GPS-gegevens konden krijgen als ze op de achtergrond actief waren. Andere nieuwe functies van Android Q zijn directe toegang voor apps tot de diepte van lokale instellingen van de camera.

Voor de nieuwe lichting smartphones, wiens beeldschermen tot het formaat van kleine tablets kunnen worden opgevouwen, geeft Google de app-ontwikkelaars Android Q extra softwaretools in handen. Het belangrijkste is om een ??applicatie draaiende te houden bij het veranderen van de schermgrootte of van weergave tot weergave.

Android gaat verschillende concepten van deze smartphones ondersteunen. De Galaxy Fold van Samsung heeft twee schermen: de ene kan worden opgevouwen als een boek op tabletformaat en is niet zichtbaar in de gevouwen toestand, terwijl een andere kleine display aan de buitenkant de smartphonefuncties overneemt. Bij de Huawei Mate X blijft het scherm aan de buitenkant bij het vouwen en kan afwisselend aan beide zijden op halve grootte worden gebruikt.

Meer informatie over Android Q wordt verwacht op de Google I / O-ontwikkelaarsconferentie in mei 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility