Microsoft ontwikkelt Project Zipline compressie algoritme

18-03-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft ontwikkelt Project Zipline compressie algoritme

De mogelijkheid om gegevens uiterst efficiënt op te slaan en te verwerken, vormt de kern van het Azure cloud aanbod dat blijft groeien, evenals de hoeveelheid gegevens die Azure opslaat met veel zeer gegevensintensieve workloads zo meldt Microsoft. Om dit aan te pakken, heeft Microsoft een geavanceerd compressiealgoritme ontwikkeld en de hardwareapplicatie geoptimaliseerd voor de soorten gegevens die te zien zijn in de Azure cloud opslag workloads zo meldt het bedrijf tijdens het Open Compute Project (OCP) Global Summit 2019 in San Jose.

Door innovatie op systeemniveau te ontwikkelen, heeft Microsoft tegelijkertijd hogere compressieverhoudingen, hogere doorvoer en lagere latentie bereikt dan de andere algoritmen die momenteel beschikbaar zijn. Dit maakt compressie zonder compromis mogelijk, waardoor gegevens altijd kunnen worden verwerkt voor verschillende industriële gebruiksmodellen, variërend van de cloud tot de rand (edge).

Microsoft's Project Zipline compressie-algoritme levert dramatisch betere resultaten op, tot 2X hoge compressieverhoudingen ten opzichte van het veelgebruikte Zlib-L4 64KB-model. Dergelijke verbeteringen kunnen leiden tot directe voordelen voor de klant, bijvoorbeeld voor kostenbesparingen, en indirect kan toegang tot petabytes of exabytes aan capaciteit op een kosteneffectieve manier nieuwe scenario's voor onze klanten mogelijk maken aldus Microsoft.

Lees meer in de blog van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Software