Crtl overgenomen door MUIS Software

19-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Crtl overgenomen door MUIS Software

MUIS Software, aanbieder van (SaaS-) boekhoud- en administratiesoftware, neemt Crtl B.V. over van Deloitte. Hiervoor heeft MUIS Software samen met haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners een overeenstemming bereikt met Deloitte.

Het productaanbod voor accountants- en administratiekantoren van beide partijen worden geïntegreerd. Het managementteam van Ctrl blijft actief binnen de onderneming met als primaire taak om Ctrl als onafhankelijk platform verder te laten groeien en te ontwikkelen. Ook alle huidige medewerkers van Ctrl blijven in dienst van Ctrl. De combinatie van MUIS Software en Ctrl creëert een organisatie van ruim 50 medewerkers met als gezamenlijk doel het verder automatiseren van administratieve werkprocessen en de digitale samenwerking tussen de accountant en de ondernemer te optimaliseren.

Online samenwerkingsplatform

Ctrl ontwikkelt sinds 2004 een online samenwerkingsplatform voor financiële dienstverleners voor het MKB en grotere ondernemingen. Dit strategisch gepositioneerde platform is een spin in het web en faciliteert (online) samenwerking tussen ondernemers, accountants, cloud-based marktpartijen en uitvragende instanties zoals de KvK, banken en de belastingdienst. Het platform ondersteunt niet alleen veilige bestandsuitwisseling met het oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming en communicatie met het oog op cliënten uitvraag. Ook worden processen van de accountant en belastingadviseur ondersteund.

Door de overname van Ctrl zet MUIS Software naar eigen zeggen een grote stap in het aanbieden van een totaaloplossing voor accountants- en administratiekantoren die verregaande automatiseringslagen willen maken. Zo kunnen zij hun dienstverlening en contact met de klant verder optimaliseren door repetitief werk te automatiseren en tegelijkertijd te voldoen aan striktere wet- en regelgeving omtrent bestandsuitwisseling en veilige communicatie.

Positie uitbouwen in Nederland, VK en Canada

Met de overstap naar MUIS kan Ctrl verder zelfstandig haar positie uitbouwen binnen de Nederlandse, Engelse en Canadese markt. Essentieel onderdeel van het Ctrl-platform zijn de koppelingen met derde cloud-based (best-of-breed) softwareleveranciers. De koppeling met derde cloud partijen blijven behouden en zullen verder worden uitgebreid.

Gert de Jong (CEO Ctrl): "De accountancy branche ondergaat een enorme digitale transformatie. Het is tegenwoordig niet meer de vraag of je als accountants- of administratiekantoor moet digitaliseren, het is eerder de vraag hoe en wanneer dit moet gebeuren. Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Ctrl biedt een uniek onafhankelijk samenwerkingsplatform dat accountantskantoren helpt bij het digitaliseren van alle processen met klanten, overheid, KvK en banken. De overstap van Ctrl is in lijn met de ambitie van de organisatie om versneld verder te groeien en het Ctrl-platform in de markt te introduceren. Ctrl levert een bewezen oplossing die wordt gebruikt door zowel midden-, klein- als grotere accountantskantoren, waaronder Deloitte, De ZorgAccountants, JOINSON&SPICE en ENDYMION."

Ruim 20.000 gebruikers

Mennolt Beelen, partner en Private Leader Deloitte Global: "Ctrl heeft binnen Deloitte een indrukwekkende groei doorgemaakt. Met meer dan 20.000 gebruikers in binnen- en buitenland, is het één van de voorbeelden van Deloitte’s focus op innovatie. Deloitte blijft als klant gebruiker van het platform."

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): "Main Capital heeft een actieve rol in het verder uitbouwen van MUIS als leverancier van innovatieve software voor automatisering van accountant- en administratiekantoren. De overname van Ctrl is hier een sprekend voorbeeld van. Het aanpalende productaanbod van Ctrl en MUIS creëert direct synergiën en versterkt daarmee de positie van beide ondernemingen."

Terug naar nieuws overzicht
Software