Redactie - 19 maart 2019

HPS Industrial neemt PLCDirect Benelux over

HPS Industrial, leverancier van industriële computeroplossingen die worden gebruikt door fabrikanten en machinebouwers, neemt PLCDirect Benelux, specialist in industriële automatisering, over.

Deze uitbreiding zorgt ervoor dat klanten voortaan voor alle industriële automatiseringsvragen en passende oplossingen bij HPS Industrial terecht kunnen zo beweert het bedrijf. 

De expansie zet HPS Industrial op een sterkere positie in de markt en moet daarbij interne processen efficiënter laten verlopen. Daarnaast biedt HPS uitgebreider advies en een breder productaanbod, waaronder industriële PC’s, rack servers, PLC’s, HMI’s en industriële netwerken. Door de expertise van de twee bedrijven te combineren kan HPS Industrial nu nog beter inspringen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en Industrie 4.0. De eerste reacties vanuit belangrijke toeleveranciers zijn bijzonder positief zo beweert HPS Industrial.

Pieter van Woerden (foto), licht de overname als volgt toe: “Door het schaalvoordeel dat we genieten dankzij deze overname kunnen we de beste diensten aan klanten bieden en langetermijnsamenwerkingen opzetten. We zien bij veel klanten dat zij zowel computeroplossingen als PLC’s gebruiken. Nu hebben we de expertise voor beide gebieden in huis.” De keuze voor PLCDirect Benelux voelt als vanzelfsprekend. “We zijn allebei bedrijven met een technische focus. Daarbij hebben we altijd de klant en de technische voordelen die een product hem moeten opleveren in gedachten. Onze klanten waarderen dat, want zij denken ook zo. Die match was zeker belangrijk.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!