Toshiba vernieuwt Satellite Pro en Tecra laptops

Toshiba vernieuwt Satellite Pro en Tecra laptops

19-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Toshiba vernieuwt Satellite Pro en Tecra laptops

Toshiba Client Solutions Europe kondigt upgrades aan voor drie devices uit de 15” laptopseries Satellite Pro en Tecra. De nieuwe modellen bieden onder meer directe connectiviteit, verbeterde beveiliging en functies om efficiënter mobiel te werken. Het gaat om de Satellite Pro R50-EC, de Satellite Pro A50-EC en de Tecra A50-EC.

Naast de bestaande connectiviteitsopties - waaronder HDMI- en RGB-poorten - is nu een USB-C-poort toegevoegd. Nieuw alleen biedt USB-C naast de mogelijkheid voor USB 3.1-connectiviteit en hoge datatransfersnelheden van maximaal 5Gbps, ook wordt de toegangspoort door steeds meer randapparatuur ondersteund. Zoals Toshiba’s optionele USB-C Dock, waarmee direct verbinding kan worden gemaakt met andere devices via een enkele kabelverbinding en die kan worden ingezet als extra schijfruimte met behulp van Toshiba’s externe opslagdrives.

Verbeterde ingebouwde beveiliging

Naast diverse interne en externe beveiligingslagen, zoals HDD password en Advanced Encryption (TPM 2.0), kunnen gebruikers van de Satellite Pro A50-EC nu ook gebruikmaken van het vernieuwd touchpad SecurePad met de Synaptics Natural ID vingerafdruksensor. De Tecra A50-EC bevat naast SecurePad een IR-camera die gezichtsherkenning mogelijk maakt via Intel Authenticate en Windows Hello face sign-in. Deze biometrische toevoegingen bieden een extra beveiligingslaag voor de E-Generation series.

Naast deze beveiligingsopties, is het stille heavy-typer toetsenbord van de Tecra A50-EC nu backlit. De laptops hebben een verbeterde batterijduur, waardoor er tot 10,5 uur onafgebroken op gewerkt kan worden.

Gebruiksgemak, connectiviteit en security

"De geavanceerde updates aan onze zakelijke devices onderschrijven onze doelstelling om de snelste, krachtigste en meest functionele laptops te bieden voor professionals onderweg", zegt Damian Jaume, Managing Director, Toshiba Client Solutions Europe. "Wij snappen dat werkpatronen zich ontwikkelen en we willen ervan verzekerd zijn dat onze technologie zich ontwikkelt in lijn met deze veranderingen. Deze updates bieden de juiste mix van gebruiksgemak, connectiviteit en robuuste security voor de huidige zakelijke gebruiker."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware