NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router

NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router

NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router

19-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router

NETGEAR, leverancier van netwerkproducten, introduceert de Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router tijdens de SXSW Gaming Expo. Dit nieuwste model in de Nighthawk Pro Gaming productreeks is ontworpen om ping en latency op Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, pc's en mobiele apparaten te minimaliseren voor een breed publiek.

De XR300 maakt gebruik van een speciaal gebouwd gaming-dashboard, mogelijk gemaakt door DumaOS. Met de enorm toenemende populariteit van online games zoals Fortnite, Apex Legends en PubG, geeft het Nighthawk Pro Gaming Dashboard prioriteit aan internetsnelheden voor sneller online gamen en soepeler streamen, het minimaliseren van lag met ultra-lage pings en geeft het gamers een volledig gepersonaliseerde ervaring op het aanpasbare dashboard. Het dashboard wordt gebruikt in de gehele Nighthawk Pro Gaming-lijn.

Ontworpen voor behoeften van gaming-gemeenschap

"Met meer dan 2,3 miljard actieve gamers in de wereld, wordt online gaming echt het favoriete tijdverdrijf wereldwijd. Multiplayer online games nemen in populariteit toe, maar dit gaat ten koste van de latency. Onze bekroonde productlijn Pro Gaming-routers, waaronder de XR500 en de XR700, kwam naar voren als antwoord op de behoeften van de gaming-gemeenschap, die toch al een voorkeur had voor onze Nighthawk-routers", zegt David Henry, senior vice-president van Connected Home Products bij NETGEAR.

Eigenschappen van de XR300 Router:

  • Geoptimaliseerde gamingprestaties - Verlaagt lag door prioriteit te geven aan online gaming. Gebruik Geo Filtering om de lag te beperken door de afstand tot gameservers of andere spelers te beperken. Gebruik Quality of Service (QoS) om gamingapparaten te prioriteren en bandbreedte toe te wijzen per apparaat. Beheer de maximale upload- en downloadsnelheden per apparaat op het netwerk om plotselinge lag-pieken tijdens het gamen te minimaliseren. Mogelijk gemaakt door DumaOS-gamesoftware.
  • Gaming Dashboard - Met behulp van dit dashboard kan elk aspect van de verbinding worden getweakt om de ping te stabiliseren, lag te verminderen en lokale verbindingen van hoge kwaliteit te garanderen. Controleer op apparaten die de bandbreedte beperken en identificeer de toepassingen die lag zouden kunnen veroorzaken.
  • Bekabelde en draadloze connectiviteit - Vier Gigabit Ethernet LAN-poorten voor maximale bekabelde snelheden plus één WAN-poort. Ook wordt 802.11ac ondersteund.
  • Compatibel met gamesystemen - werkt met onder meer pc, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en mobiele apparaten.

Beschikbaarheid

De Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi-router van NETGEAR is vanaf april 2019 wereldwijd beschikbaar via geautoriseerde NETGEAR-partners en andere reseller-kanalen, e-commercesites en grote retailers. De adviesprijs van de router bedraagt €199,99.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware