CyberArk beschermt privileged accounts in de cloud

20-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CyberArk beschermt privileged accounts in de cloud

CyberArk introduceert Privileged Access Security Solution v10.8 en biedt daarmee automatische detectie, alerts en tegenmaatregelen voor onbeheerde Amazon Web Services (AWS) accounts. De nieuwe versie zorgt voor een doorlopende check op privileged accounts in de cloud en beschermt ze. Bovendien biedt v10.8 just-in-time access voor hybride omgevingen, zodat gebruikers makkelijker kunnen schakelen tussen cloud-gebaseerde en on-premise Windows-gebaseerde systemen.

Volgens Gartner is risicomanagement niet alleen een reactief proces om risico’s te ontdekken zodra ze realiteit zijn geworden, maar kunnen bedrijfsrisico’s al eerder worden ontdekt, geanticipeerd, voorspeld en ingeschat op basis van acties ingedeeld naar risiconiveau. De nieuwe v10.8 release van CyberArk Privileged Access Security Solution biedt hiervoor voor het eerst een standaard tool.

De nieuwe release biedt onder andere continue identificering van privileged accounts, zoals ongebruikte Identity en Access Management (IAM) accounts, inclusief spookaccounts waar geen gebruiker aan gekoppeld is, en EC2 instances en accounts. Bedrijven kunnen AWS-accounts overal volgen zodra ze worden aangemaakt, ongeacht waar ze worden aangemaakt en het on-boarding proces van deze onbeheerde accounts versnellen.

Automatische alerts

CyberArk vergroot ook de mogelijkheden voor het detecteren van en reageren op dreigingen in de cloud middels de mogelijkheid automatische alerts met prioriteit te versturen naar aanleiding van verdacht gedrag. Met v10.8 kunnen bedrijven deze accounts snel overnemen door de access key opnieuw aan te maken en roulatie toe te passen om deze risico’s in te dammen.

Gebruikers krijgen just-in-time toegang tot Windows servers, ongeacht of deze on-premise staan of in de cloud. De Privileged Access Security Solution is bovendien makkelijker te implementeren via Amazon Machine Images (AMI).

Risico's minimaliseren

"Snelheid is cruciaal in het minimaliseren van risico’s. Door automatisering en intelligence samen te voegen, heb je meer succes in het beschermen van organisaties en hun gegevens", aldus Nir Gertner, chief security strategist, CyberArk. "We kunnen nu een uitgebreide oplossing bieden aan beheerders die privileged access moeten beschermen in hybride omgevingen, zonder dat daar operationele uitdagingen tegenover staan."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security