Witold Kepinski - 20 maart 2019

SAS investeert een miljard dollar in AI

SAS, speler in analytics, investeert de komende drie jaar 1 miljard dollar in AI door middel van software-innovatie, onderwijs, aanbod van expert services en meer.

Hiermee zegt SAS voort te bouwen op de sterke basis die het al in AI heeft, waaronder advanced analytics, machine learning, deep learning, natural language processing (NLP) en computer vision. Onderwijsprogramma’s en expert services zorgen ervoor dat leidinggevenden en data scientists zijn voorbereid op de toekomst van AI, met de technologie, vaardigheden en ondersteuning die zij nodig hebben om hun organisaties te transformeren.

“Bij SAS blijven we toegewijd aan onze klanten en hun succes en deze investering is een voorbeeld van die betrokkenheid”, aldus Jim Goodnight, CEO van SAS. “Met onze innovatieve AI-mogelijkheden helpt SAS organisaties om fraude tegen te gaan, dodelijke ziekten te bestrijden, risico’s beter te beheren, klanten en burgers uitstekende diensten te verlenen, en nog veel meer.

De investering van 1 miljard dollar in AI richt zich op drie hoofdgebieden: Onderzoek en ontwikkeling (R&D) innovaties waarbij SAS blijft voortbouwen op het succes van zijn wereldwijde AI-inspanningen; onderwijsinitiatieven die zich richten op de behoeften van de klant om een beter inzicht te krijgen in en te profiteren van AI; en expertdiensten om het rendement van AI-projecten voor de klant te optimaliseren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!