IBM Blockchain World Wire biedt nieuw wereldwijd betalingsnetwerk

19-03-2019 | door: Witold Kepinski

IBM Blockchain World Wire biedt nieuw wereldwijd betalingsnetwerk

IBM heeft Blockchain World Wire aangekondigd, een realtime wereldwijd betalingsnetwerk voor gereguleerde financiële instellingen. De dienst is officieel toegankelijk in een groeiend aantal markten.

Ontworpen om buitenlandse valuta, grensoverschrijdende betalingen en overschrijvingen te optimaliseren en te versnellen, is World Wire het eerste blockchain-netwerk in zijn soort dat betalingsberichten, clearing en afwikkeling op één enkel geïntegreerd netwerk integreert, terwijl deelnemers dynamisch kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan digitale assets voor afrekening zo meldt IBM.

"We hebben een nieuw type betalingsnetwerk opgezet om sneller geld over te maken en grensoverschrijdende betalingen te transformeren om het geldverkeer in de landen die het het hardst nodig hebben te vergemakkelijken", aldus Marie Wieck, General Manager van IBM Blockchain. "Door een netwerk te creëren waarin financiële instellingen meerdere digitale assets ondersteunen, verwachten we innovatie te stimuleren en financiële inclusie wereldwijd te verbeteren."

Nu heeft World Wire betalingslocaties mogelijk gemaakt in 72 landen, met 47 valuta's en 44 bancaire eindpunten rekening houdens met de lokale regelgeving. IBM bouwt verder actief aan het uitbreiden van het netwerk met aanvullende financiële instellingen wereldwijd.

World Wire is nu in beperkte productie en verkrijgbaar in een groeiend aantal landen. Geïnteresseerde organisaties kunnen meer informatie vinden op https://www.ibm.com/blockchain/solutions/world-wire .

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht