HP A3 en A4 printing portfolio is flink uitgebreid

HP A3 en A4 printing portfolio is flink uitgebreid

20-03-2019 | door: Witold Kepinski

HP A3 en A4 printing portfolio is flink uitgebreid

HP Inc. heeft zijn A3 en A4 printing portfolio uitgebreid die partners kunnen verkopen en integreren voor moderne werkplekken bij klanten. Dit meldt HP tijdens zijn Reinvent 2019 conferentie in Houston, het grootste wereldwijde partnerevenement van HP. 

Tuan Tran, General Manager en Global Head of Office Printing Solutions voor HP, zegt tegen Dutch IT-channel dat het portfolio meer slimmere oplossingen en services, beveiliging en keuzes in de printer- en MFP-line-up bevat. Volgens hem kan met het portfolio een complete printing service door partners worden verkocht, of het nou A3 of A4 is. In de A3 markt, waar HP nu negen procent marktaandeel heeft, denkt Tran verder te groeien ten kosten van de vooral Japanse copier concurrenten. Hij zegt dit ook eerder te hebben gedaan met HP notebooks waarbij diverse Japanse pc-fabrikanten door HP op de korrel werden genomen. 

Apps en Services

De kern van de innovatie-aankondiging van HP is een reeks verbeterde oplossingen en services die de productiviteit van klanten moet verbeteren:

JetAdvantage-apps: papier sneller laten werken met digitale snelheid door de HP MFD naadloos op het digitale platform aan te sluiten. Vooraf gebouwd, op bestelling gemaakt of zelf gebouwd met krachtige beheer- en ontwikkeltools die worden ondersteund door HP cloud services. Elke app stroomlijnt sleuteltaken waarmee u tijd en geld bespaart. HP ligt op schema om het breedste scala aan workflow integraties te bieden met 35 Beta-apps die nu al beschikbaar zijn en meer dan 200 ontwikkelingspartners,

Smart Device Services (SDS): helpt op spectaculaire wijze de servicekosten te verlagen, maximaliseert de uptime van het apparaat en levert een uitzonderlijke service aan miljoenen apparaten over de hele wereld. Partners die de SDS-oplossing hebben gebruikt, rapporteren gemiddelde servicekostenverlagingen van 17 procent of meer . SDS kan op afstand problemen en met technische assistentie problemen oplossen. SDS kan nu defecten van belangrijke componenten voorspellen vlak voordat ze zich voordoen, waardoor een nieuwe oplossing mogelijk is voordat het apparaat faalt, waardoor gebruikers een no-downtime-ervaring hebben.

Security

Volgens een recente enquête van HP onder klanten had 83 procent van de respondenten hun pc's en 55 procent hun mobiele apparaten beveiligd, maar slechts 41 procent had hun printers beveiligd. Als gevolg hiervan verhogen steeds meer bedrijven hun vereisten voor printbeveiliging, een gebied waar HP ook beveiligingsoplossingen en stand-alone services aan partners biedt. De HP printers zijn voorzien van ingebouwde HP Sure Start BIOS-beveiliging en een inkomend en uitgaand malwaredetectiesysteem, allemaal met zelfherstellende functies.

HP zegt verder SD-PAC Certified-firmware en -software met robuuste, veilige software ontwikkeling levenscyclus best practices ingebouwd in het ontwerp, de ontwikkeling en het testen van oplossingen te bieden. Certificering omvat HP FutureSmart-firmware, HP JetAdvantage security manager, HP Access Control, HP JetAdvantage SecurePrint en HP JetAdvantage Insights.

HP zegt zich toegelegd te hebben op partner gedreven trainingen voor beveiliging, certificatie en verkoop, en heeft een trainings- en certificeringscampagne voor partnerbeveiliging geïntroduceerd met channel partner hulpmiddelen om de lacunes in de drukveiligheid te beoordelen, voorstellen te ontwikkelen en beveiligingsdiensten aan te bieden die inkomsten genereren. Tot op heden nemen meer dan 700 partners deel.

Office Printing Portfolio

HP heeft zijn printing aanbod uitgebreid die kunnen worden ingezet door HP Managed Print Specialist Premier en Select contractpartners. De uitbreidingen bestaan uit:

Nieuwe FutureSmart-release

Toekomstige verbeteringen in enterprise- en beheerde printer- en multifunctionele vloot, A4- en A3-apparaten maken de nieuwe HP Custom Color Manager mogelijk met realtime preview om snel kleuraanpassingen en snelle inzet van kleurprofielen in het wagenpark te maken. Meer dan een dozijn extra nieuwe functies - waaronder geavanceerde kopieerfuncties, zoals Expert Copy voor de hoofdgebruiker en serverless job accounting - helpen HP partners om rijke functionaliteit voor hun klanten te bieden aldus de leverancier. Net als bij eerdere releases kunnen klanten bestaande compatibele apparaten bijwerken met de nieuwste FutureSmart-firmware om te profiteren van de nieuwste mogelijkheden.

Vernieuwde A4-portfolio die het aanbod voor contractpartners verder uitbreidt

De nieuwe LaserJet 600-reeks is voorzien van de nieuwste innovaties voor A4-apparaten, waardoor managed printing partners (mps) volgens HP hun servicemarge kunnen vergroten:

Toegangscontrole voor cartridges (Cartridge Access Control) - beveiligt het toegangspaneel van de cartridges en zorgt ervoor dat alle toner wordt gebruikt voordat een cartridge wordt vervangen.
Vaste ladegidsen - help het aantal hoogste incidenten van een beheerde partner te verminderen - vastgelopen papier.
Voorspellende sensoren die in het apparaat zijn ingebed, in combinatie met Cartridge-toegangscontrole, kunnen partners die gebruikmaken van HP SDS, tot 17 procent 2 besparen op servicekosten.

Uitgebreide LaserJet A3-portfolio

Uitgebreide LaserJet 700- en 800-serie met nieuwe instapmodellen, met de sterkste printbeveiliging in de industrie om de apparaten, gegevens en documenten van klanten te beschermen.

Toners en Supplies

De nieuwe energie-efficiënte HP LaserJet A4 400/500 printers - met originele HP EcoSmart zwarte toner - maken gebruik van een gemiddelde van 21 procent minder energie dan vorige generaties van HP printer-systemen.

De eerste A3-printer is nu ook voorzien van met JetIntelligence, perfect voor klanten die marketingmateriaal van topkwaliteit en professionele documenten willen afdrukken, met levendige kleurenafbeeldingen en grafische afbeeldingen, aldus David Ryan, Head van HP EMEA Supplies. 

Ryan zegt tot slot dat het samen met resellers de voordelen van originele HP cartridges wil benadrukken zoals betere kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Volgens Ryan zal HP de nadelen van namaak en niet originele cartridges belichten die veel meer energie gebruiken en een hogere carbon footprint hebben. Ook niet originele toners zouden zorgen voor een slechtere lucht kwaliteit. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware