Dataiku breidt activiteiten uit naar APAC-markt

20-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dataiku breidt activiteiten uit naar APAC-markt

Dataiku, leverancier van enterprise AI- en machine learning-platformen, breidt zijn activiteiten uit naar Azië en de Pacific (APAC). Het eerste kantoor van Dataiku in de regio is geopend in Sydney.

Met het versterken van de activiteiten in APAC zet het bedrijf een volgende stap in zijn strategie voor wereldwijde groei. Het nieuwe kantoor wordt de werkplek van tientallen data scientists en andere medewerkers met een klantgerichte functie. Zij helpen klanten van Dataiku het gebruik van data in hun organisatie te democratiseren met behulp van AI, machine learning en data science.

Lokale organisaties ondersteunen

"Ons nieuwe kantoor in Sydney sluit aan bij onze missie om data binnen organisaties te democratiseren en bedrijven te helpen navigeren door de continu veranderende wereld van AI”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. "In Australië hebben we een sterk team dat wordt geleid door Steve Gilbert. We zien ernaar uit lokale organisaties te ondersteunen en het meeste te halen uit de mogelijkheden die AI biedt voor de transformatie van bedrijven.”

Dataiku kan uiteenlopende bedrijven tot klant rekenen, variërend van grote Fortune 500-organisaties tot kleine bedrijven. Zij zetten Dataiku in om schaalbare data-toepassingen te creëren en te monitoren. Zo helpen de oplossingen van het bedrijf bij branchespecifieke problemen zoals het bestrijden van fraude en churn en bij het uitvoeren van predictive maintenance.

Onlangs werd Dataiku door Gartner benoemd tot ‘Challenger’ in het Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning Platformen 2019. In december 2018 kondigde Dataiku aan een Series C-investering van 101 miljoen te hebben binnengehaald waarmee het enterprise AI wereldwijd toegankelijker kan maken.

Terug naar nieuws overzicht