HPE helpt bedrijven hybride cloudstrategie op te stellen

20-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE helpt bedrijven hybride cloudstrategie op te stellen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de HPE Right Mix Advisor aan. Met deze dienst worden bedrijven geholpen bij de ontwikkeling van hybride cloudstrategieën. HPE Right Mix Advisor adviseert welke workloads en applicaties het best overgeheveld kunnen worden naar een publieke of private cloud. Daarnaast laat de advisor ook zien hoe deze workloads gemigreerd kunnen worden om de juiste hybride cloudmix te bereiken, aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie.

Veel bedrijven ondergaan een behoorlijke uitdaging in het vinden van de juiste hybride cloudmix. Dit heeft te maken met de complexiteit van hun digitale omgeving en de snelheid waarmee veranderingen in technologie en business gepaard gaan. De HPE Right Mix Advisor vormt een systematische aanpak om hybride cloudstrategieën zelfverzekerd te ontwikkelen.

Optimale invulling voor individuele workloads

"IT-managers geven aan dat het vinden van de optimale invulling voor individuele workloads tegenwoordig tot één van de grootste uitdagingen behoort", aldus Jed Scaramella van IDC. "Oude methodes die het vooral moesten hebben van best practices en handmatige analyses zijn tegenwoordig te duur en tijdrovend."

HPE Right Mix Advisor bouwt voort op de ervaring die HPE heeft opgedaan tijdens meer dan duizend hybride cloudopdrachten, best practices van Cloud Technology Partners en RedPixie en geautomatiseerde ‘discover’-capaciteiten van iQuate. Uit het IT-landschap van de klant worden miljoenen datapunten verzameld, uit CMDB’s zoals ServiceNow en uit externe bronnen, zoals prijsmodellen van cloudleveranciers. In een recente opdracht werden bijvoorbeeld negen miljoen IP-adressen in zes datacenters onderzocht.

Data-driven aanbeveling

HPE Pointnext-experts werken met IT-teams van klanten aan data-analyse met behulp van eigen tooling- en plaatsingsalgoritmen. Het resultaat is een objectieve data-driven aanbeveling voor de juiste plaatsingsstrategie voor een workload, een gefaseerd plan om daar te komen én de expertise om dit te realiseren.

Met het bouwen van de juiste hybride cloudstrategie wil HPE bedrijven helpen met:

  • het versnellen van migraties van maanden naar weken;
  • het verminderen van risico op slecht uitgevoerde migraties;
  • het beheren van de migratiekosten en voorspellen van de lopende kosten;
  • het voorkomen van kostenoverschrijdingen en ‘verrassingen’ na de migratie;
  • zelfverzekerd investeren door beslissingen te baseren op data.

De tien meest impactvolle dingen

"Ik vertel klanten vaak dat er duizend dingen zijn die ze zouden kunnen doen, maar juist op zoek moeten naar de tien meest impactvolle dingen om morgenochtend al mee te starten", aldus Erik Vogel, Global Vice President voor Hybrid Cloud bij HPE Pointnext. "De HPE Right Mix Advisor helpt organisaties bij het verkrijgen van het inzicht en de methodologie om innovatie te stimuleren, voorspelbare en geoptimaliseerde klantervaringen te bieden en concurrerend te blijven."

Bij een opdracht levert HPE binnen enkele weken een concreet actieplan, waar bedrijven voorheen misschien wel maandenlang hebben geworsteld met handmatige processen. HPE heeft vastgesteld dat het migreren van de juiste workloads naar de juiste mix van hybride clouds doorgaans kan leiden tot een besparing van 40 procent op total cost of ownership. HPE Pointnext-experts zien vaak dat meer dan de helft van de applicaties kan worden verplaatst naar een cloudmodel – publiek of privaat – en de rest meer 'cloud-achtig' gemaakt kan worden met behulp van intelligente automatisering en as-a-service-modellen.

Composable cloud-strategie

HPE Right Mix Advisor is een integraal onderdeel van de ‘composable cloud-strategie’ van HPE, waarmee CIO’s de snelheid, schaal en kostenvoordelen van de cloud in hun hele business en IT-landschap kunnen bieden. Dit met behulp van een combinatie aan technologieën voor resultaten die nu en in de toekomst nodig zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud