Wouter Hoeffnagel - 21 maart 2019

Commvault en Nutanix leveren gezamenlijke dataprotectieoplossingen

Commvault en Nutanix leveren gezamenlijke dataprotectieoplossingen image

Commvault en Nutanix gaan in de Benelux nauwer samenwerken bij het aanbieden van de Nutanix in combinatie met de Commvault HyperScale Appliance. Er komen trainingen en marketing- en salesprogramma’s beschikbaar voor de business partners van beide partijen. Die vragen steeds vaker om complete oplossingen ten behoeve van datacentermodernisering. Dit is een belangrijke drijfveer geweest voor Nutanix en Commvault om de samenwerking te intensiveren.

Momenteel maken veel bedrijven de overstap naar een hyperconverged infrastructuur. Daarbij hoort een solide oplossing voor back-up en disaster recovery. Met de combinatie Nutanix en Commvault HyperScale geven de partijen hier invulling aan.

Gebruiksgemak en functionaliteit

"In de Benelux zien we dat veel partners kiezen voor de combinatie Nutanix en Commvault. Daarom hebben we ervoor gekozen om hen actief te gaan ondersteunen. Klanten zoeken een complete oplossing, die niet alleen de infrastructuur moderniseert, maar ook een antwoord biedt op alle vraagstukken rondom dataprotectie", aldus Rens Koopman, country manager Benelux bij Commvault. "De totaaloplossing die de partners van Commvault en Nutanix aanbieden, heeft het gebruiksgemak en de functionaliteit die bedrijven mogen verwachten."

"Commvault was de eerste partij die onze hypervisor heeft gecertificeerd. We zien er ontzettend naar uit onze samenwerking te intensiveren", aldus Sunil Dutt, head of channel, OEM & alliances Northern-Europe bij Nutanix. "In de Benelux zien we enerzijds veel early adopters wat betreft de implementatie van nieuwe en innovatieve technologieën. Anderzijds gaan die partijen op zoek naar aanbieders die hun sporen hebben verdiend en bovendien gevalideerd zijn door onafhankelijke analisten. Dan kom je snel uit bij de combinatie Nutanix en Commvault."

ICT makkelijk maken

Dit wordt onderschreven door Harry Beekman, manager Projecten & Consultancy bij ICT-Partners. "Wij willen ICT voor onze klanten zo makkelijk mogelijk maken en zoeken daar de juiste technologiepartners bij. De combinatie van Commvault en Nutanix biedt een hele flexibele en schaalbare oplossing voor een hyperconverged infrastructuur met data management via het Commvault Hyperscale platform. Bedrijven kunnen het geheel eenvoudig beheren en houden de controle over waar ze hun data opslaan, in elke willekeurige cloud of on-premise oplossing."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!