Cisco Webex Collaboration voorzien van AI en Machine Learning

20-03-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco Webex Collaboration voorzien van AI en Machine Learning

Cisco maakt de deelname van Webex online vergaderingen en interactie met werknemers eenvoudiger door het toevoegen van AI en machine-learning tools. Cisco Webex wordt inmiddels door 130 miljoen gebruikers per maand gebruikt.

De onderstaande nieuwe functies moeten de werkdag van Webex gebruikers verbeteren:

People Insights is een nieuwe functie die realtime profielen van deelnemers aan vergaderingen biedt. De functie maakt gebruik van AI en context om in de web- en bedrijfsdirectory's te zoeken naar de juiste, actuele informatie over een persoon, zelfs als die persoon een algemene naam heeft. People Insights is beschikbaar als proefversie, met algemene beschikbaarheid gepland voor april. Deze functie geeft de gebruiker professionele profielen over de mensen die hij of zij ontmoet - in realtime. Houd er rekening mee dat Cisco context en intelligentie gebruikt om deze te verbeteren, dus zelfs als je iemand ontmoet met een gemeenschappelijke naam als John Smith, geeft Cisco de gebruiker de juiste John Smith door.

Webex Assistant is nu voor zien van Proactive Join. Deze biedt de mogelijkheid om een vergadering bij te wonen tijdens een wandeling in een conferentieruimte of een andere meeting kamers met behulp van intelligente proximity technologie.

De First Match functie gebruikt machine learning om te bepalen wie een gebruiker waarschijnlijk probeert te bellen op basis van wie een werknemer het vaakst spreekt in zijn Webex Teams-ruimtes. Webex Assistant, samen met First Match-technologie, is nu algemeen beschikbaar in de hele Webex Room Series. Proactive Join is nu op beperkte basis beschikbaar en zal in juni algemeen beschikbaar zijn.

Gezichtsherkenning 

In juni komt Facial Recognition beschikbaar, een functie die naam- en titels kan koppelen aan werknemers tijdens een videovergadering. Gebruikers hebben dan de mogelijkheid om zich aan te melden met de nieuwe Facial Recognition Webex-functie. Deze functie is in juni beschikbaar.

AI

Cisco kocht eerder voor 270 miljoen dollar Accompany dat Cisco helpt om de implementatie van AI in zijn platformen voor samenwerking en spraakcommunicatie te versnellen. Cisco biedt nu 'cognitive collaboration solutions' die AI en machine learning toepast op Webex Meetings, cloud PBX en contact center toepassingen.

Accompany oprichter en CEO Amy Chang leidt nu als Senior Vice President de Cisco Collaboration divisie. Chang werkte eeder bij Google, onder andere aan Google Analytics.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht