Wouter Hoeffnagel - 21 maart 2019

Apple vernieuwt AirPods

Apple vernieuwt de AirPods. De tweede generatie AirPods maakt het onder meer mogelijk Siri te activeren door 'Hey Siri' te zeggen, iets waarvoor gebruikers voorheen met hun vinger op een AirPod moesten tikken. Ook zijn de AirPods leverbaar met een draadloze oplader.

De AirPods zijn draadloze oortjes die met behulp van Bluetooth met een apparaat als een iPhone of iPad kunnen worden verbonden. De oortjes worden opgeladen met behulp van een oplaadhoesje, die de AirPods met behulp van een kabel oplaadt. Nieuw is de Wireless Charging Case, die niet met het stroomnet hoeft te worden verbonden om AirPods op te kunnen laden. Dit hoesje bevat een eigen accu waarmee AirPods voldoende kunnen worden opgeladen voor 24 uur luistertijd.

Beter geluid en snellere synchronisatie

Ook nieuws is de H1-chip in de AirPods, die voorzien is van een op maat gemaakte audioarchitectuur om de geluidservaring en synchronisatie van de AirPods te verbeteren. Apple stelt dat de nieuwe AirPods tot 50% meer spraaktijd leveren in verhouding met de eerste generatie. Schakelen tussen apparaten terwijl geluisterd wordt naar muziek op een iPhone, Apple Watch of iPad kan sneller doordat de verbindingstijden zijn gehalveerd.

De nieuwe AirPods met een standaard oplaadhoesje zijn leverbaar vanaf 179 euro. Met een Wireless Charging Case kosten de nieuwe AirPods 229 euro. De Wireless Charging Case is ook compatibel met de eerste generatie AirPods en los verkrijgbaar voor 89 euro. Ook kunnen gebruikers voor het eerst hun AirPods gratis laten graveren, iets wat met andere Apple-producten al langer mogelijk is.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!