Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2019

TecAlliance neemt JNPSoft over

TecAlliance neemt JNPSoft over, een leverancier van productinformatie-software (PIM) uit het Canadese Montreal. Het bedrijf staat onder leiding van Nat Di Censo en Jacques Michel.

"Wij zijn zeer verheugd, dat wij met JNPSoft een team met zeer veel expertise in de onderdelenmarkt hebben gevonden", vertelt Jürgen Buchert, directeur van TecAlliance GmbH. "Zo breiden wij onze deskundigheid nogmaals aanzienlijk uit en kunnen onze klanten in Noord-Amerika, maar ook in Europa of Azië daarmee nog beter van dienst zijn." JNPSoft levert de software PartCat, die dagelijks door meer dan 25% van de 100 grootste bedrijven in de autobranche in de VS wordt gebruikt.

'Aanvulling op huidige assortiment'

"Het aanbod van JNPSoft vormt een uitstekende aanvulling op het huidige assortiment van onze Amerikaanse dochtermaatschappij TecAlliance OptiCat. In verband met een vergelijkbare klantenstructuur verwachten wij onmiddellijk resultaten te zien, vooral op het gebied van de verkoop en het IT-management", zegt David Winter, EVP Sales & Marketing bij TecAlliance. Hij vindt het geweldig dat de beide oprichters zich nog steeds betrokken voelen bij het bedrijf, hetgeen de continuïteit en verdere groei bevordert.

Nat Di Censo, medeoprichter en voorzitter van JNPSoft, is bijzonder verheugd dat het bedrijf nu onderdeel van de TecAlliance-groep is. "Het is voor ons een grote stimulans, dat wij samen met één van de vooraanstaande dataspecialisten zoals TecAlliance nu nog doelgerichter aan de digitalisatie van de branche kunnen meewerken." Jacques Michel, Vice President bij JNPSoft, ziet kansen in de integratie in de wereldwijde TecAlliance-organisatie en in de intensievere samenwerking met de Amerikaanse dochtermaatschappij OptiCat. Zo verwacht Michel de oplossingen van JNPSoft hierdoor te kunnen verbeteren en het assortiment te kunnen uitbeiden. "Een betere strategische partner dan TecAlliance hadden we niet kunnen treffen", zegt Jacques Michel. "Deze stap zal ons nieuwe internationale perspectieven bieden."

In de afgelopen drie jaar realiseerde JNPSoft, dat naast PartCat ook datamanagement-oplossingen voor onderdelenfabrikanten levert, met in totaal 42 medewerkers een groei van circa 40%. JNPSoft heeft de laatste jaren geïnvesteerd, vooral in de OE-data-recherche voor de VS, Canada en Mexico. Tot de klanten van JNPSoft behoren grote bedrijven zoals Delphi, Standard Motor Products, Walker Products en Denso Corporation.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!