Twitter CEO Jack Dorsey zoekt cryptocurrency engineers en betaalt in bitcoin
23-03-2019 | door: Redactie

Twitter CEO Jack Dorsey zoekt cryptocurrency engineers en betaalt in bitcoin

Jack Dorsey, mede-oprichter en CEO van Twitter alsmede CEO van betalingsbedrijf Square, kondigt op Twitter aan dat hij op zoek is naar cryptocurrency engineers om het cryptocurrency ecosysteem te verbeteren.

In het Twitter bericht schrijft Dorsey dat Square drie tot vier crypto-engineers en een designer full-time wil aannemen om open source contributies te maken aan het bitcoin/crypto-ecosysteem:

Dorsey geeft aan dat de beoogde werknemers in bitcoin (BTC) uitbetaald kunnen worden mochten zij dat willen. In een verdere reeks van tweets, legt de CEO uit waarom hij het bovenstaande onderneemt.

Dorsey vertelt op Twitter dat hij Mike Brock, werknemer bij Square, vroeg: “Wat is het meest impactvolle wat we kunnen doen voor de bitcoin-gemeenschap?” Brock zou geantwoord hebben met: “Betaal mensen om het crypto-ecosysteem te verbeteren.”

Dat sprak Jack Dorsey aan. Verder zegt de CEO dat Square Crypto het eerste open source project is voor Square dat losstaat van de bedrijfsdoelen en zich zal richten op wat het beste is voor de crypto-gemeenschap.

Tevens geeft Dorsey aan dat dit een manier is om terug te geven aan de crypto-gemeenschap. Square zou namelijk veel van de open source gemeenschap hebben beslagen. Daar voegt de CEO aan toe dat hij een toegankelijk, mondiaal financieel systeem voor het internet voor ogen heeft.

In de laatste tweet van deze reeks laat Dorsey weten dat hij gek is op de technologie en de gemeenschap achter cryptocurrency, dat het lijkt op de vroege dagen van het internet en dat hij zich verheugt om er meer over te leren.

De crypto-gemeenschap op Twitter lijkt in ieder geval zeer positief te zijn over deze move van Dorsey. Op Twitter wordt er massaal met vreugdekreten gereageerd.

Ook Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, reageerde op het bericht. Hij schrijft dat Binance tevens aan het werven is en ook kan uitbetalen in bitcoin (BTC) of de binance coin (BNB).

Jack Dorsey liet begin deze maand nog weten dat hij in een week $10.000 aan bitcoins kocht. Vorig jaar zei de Twitter CEO dat hij hoopt dat bitcoin de valuta van het internet wordt.

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl

Terug naar nieuws overzicht