Wouter Hoeffnagel - 23 maart 2019

Nieuwe functies helpen LinkedIn-gebruikers afspraken in te plannen

Nieuwe functies helpen LinkedIn-gebruikers afspraken in te plannen image

LinkedIn introduceert nieuwe functionaliteiten om gebruikers te helpen face-to-face afspraken in te plannen. Zo kunnen gebruikers voortaan direct vanuit een gesprek hun beschikbaarheid delen met hun gesprekspartner, zonder hiervoor van app te hoeven schakelen.

"We weten dat plannen een uitdaging kan zijn; je moet heen en weer schakelen tussen apps om je agenda te bekijken, meerdere tijdsloten kopieëren en dit vervolgens coördineren met de tegenpartij. We hebben ons daarom als doel gesteld dit proces te stroomlijnen. Je kunt nu je beschikbaarheid direct vanuit een gesprek in de LinkedIn app delen (beschikbaar voor alle Android-gebruikers en op termijn ook beschikbaar op iOS", schrijft Hannah Cutler, Business Operations Manager bij LinkedIn.

Gebruikers kunnen met één druk op de knop hun agenda oproepen en deze vanuit de LinkedIn-app raadplegen. Vervolgens kunnen zij data en tijdstippen selecteren waarop zij beschikbaar zijn en deze direct doorsturen naar hun gesprekspartner. Op termijn wordt het ook mogelijk om vanuit de LinkedIn app een voorgestelde tijd naast de eigen agenda te leggen en deze te bevestigen.

Vergaderplek vinden

Om het voor gebruikers eenvoudiger te maken een geschikte locatie te vinden voor een afspraak. Zo kunnen gebruikers in de LinkedIn app een kaart oproepen en op deze kaart met behulp van een marker aangeven waar zij willen afspreken. Ook kunnen gebruikers met één druk op de knop hun huidige locatie delen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!