Oculus lanceert nieuwe Rift S Virtual Reality headset

25-03-2019 | door: Witold Kepinski

Oculus lanceert nieuwe Rift S Virtual Reality headset

Oculus heeft de Oculus Rift S aangekondigd, een nieuwe VR-headset die het gemak van een ingebouwde Oculus insight tracking technology combineert met de kracht van een PC en het VR platform voor PC.

De Oculus Rift S wordt in de lente van 2019 gelanceerd, voor een bedrag van €499,-.

De belangrijkste kenmerken van de headset zijn:

Een hogere resolutiedisplay met verbeterde optics en een verhoogde pixeldichtheid waardoor er geen sprake meer zal zijn van het bekende screen-door-effect.
Oculus Insight-out trackingtechnologie waardoor precieze room-scale (kamervullende vr) mogelijk is zonder dat externe sensoren nodig zijn.
Oculus Touch controllers die zorgen voor een authentieke hand-presence
Passthrough+ , die een kijkje geven van de echte wereld om je heen zonder dat je de headset afzet.
Toegang tot het bestaande Rift platform en de content bibliotheek.

Daarnaast deelt Oculus informatie over de nieuwe titels die bespeelbaar zullen zijn op de Oculus Quest, de alles-in-een VR-headset die ook dit voorjaar wordt gelanceerd. Van Dead Buried II tot de actie/adventure game Journey of Gods, het aantal titels die beschikbaar zullen zijn op deze headset blijft groeien met bekende Rift-titels en een geheel nieuwe IP.

Samen maken zowel de Rift S als de Oculus Quest gebruik van het 6 DOF ecosysteem. Ook zal het Oculus platform de mogelijkheid geven om aangeschafte apps op meerdere headsets te spelen.

Terug naar nieuws overzicht