De IT-sector in Spanje

De IT-sector in Spanje

29-03-2019

De IT-sector in Spanje

Nu Spanje in opkomst is in de IT-sector is het Zuid-Europese land de perfecte plek om werk met pleasure te combineren. Na het bezoeken van een beurs een terras opzoeken en smullen van vino en tapas klinkt niet als werk. Al kun je natuurlijk ook prima luieren op een van de gouden stranden. Bij reisorganisatie TUI kun je een (duurzaam) hotel boeken in zowel de rijk versierde steden als op de zonnige eilanden.

Werk & Pleasure in Spanje

We weten allemaal dat een baan in de IT niet alleen afwisselend en leuk is, maar ook erg druk kan zijn. Een presentatie hier, een vergadering daar. En iedere maand is er wel een interessant event waar je bij aanwezig wilt zijn. De IT-wereld staat nooit stil. Maar af en toe een pauze inlassen is geen gek idee. Al kun je werk natuurlijk ook combineren met pleasure. En waar kan dat nu beter dan in Spanje? Volgens reisorganisatie TUI zijn het lekkere weer en het heerlijke eten dé redenen om een vakantie Spanje te boeken. En wist je dat de IT-wereld in Spanje flink in opkomst is? Hier een event bijwonen en daarna van tapas smullen op een terras kun je eigenlijk geen werk noemen.

Van tapas smullen in Madrid

De opleidingen aan de Spaanse universiteiten zijn van een goed niveau en daardoor ontwikkelt de branche zich in rap tempo. Tot een paar jaar geleden kwamen Spanjaarden naar Noord-Europa om te studeren, maar tegenwoordig blijven de software ontwikkelaars liever in eigen land. In Madrid worden iedere dag wel interessante beurzen en events georganiseerd op gebied van IT. Zo’n beurs bijwonen en daarna de statige panden in de stad bewonderen kan in samenwerking met TUI. De reisorganisatie heeft een ruim aanbod van hotels in het centrum in de stad. Zodra je de deur uitstapt wordt je verwelkomt door vele tapasbarretjes, gezellige pleinen en rijk versierde gebouwen.

Luieren in Barcelona

Ook in Barcelona is de IT-sector volop in ontwikkeling. Dat er in deze wereldstad uitgestrekte zandstranden te vinden zijn spreekt velen aan. Tot een paar jaar geleden zaten de grote spelers allemaal in Madrid. Tegenwoordig heeft ook Barcelona een ruim aanbod aan kantoren op gebied van consultancy, technologie en communicatie. En dat zorgt ook in deze stad voor beurzen en events waar wij nieuwe inzichten kunnen op doen. Kies bij TUI voor een hotel aan het strand om ’s middags wat zon mee te pakken. Of woon je liever een voetbalwedstrijd van FC Barcelona bij met je nieuwe Spaanse contacten? Bij TUI kun je een pakketreis mét wedstrijdticket boeken.

Relaxen op de zonnige Canarische Eilanden

Ontspannen na een drukke week kan in Spanje op de Canarische Eilanden. Zelfs in de wintermaanden kun je met TUI naar eilanden als Gran Canaria en Tenerife vliegen om van de zon te genieten. Om ook de luxe hotels die hier staan niet te vergeten. Jezelf in de watten leggen kan in een All Inclusive hotel waarbij de vino’s de hele dag door gratis zijn. En neem als snack gerust een portie churros, want ook deze kosten je niks extra. Vlieg je voor werk regelmatig de hele wereld over en wil je iets terugdoen voor het klimaat? Kies tijdens de vakantie Spanje dan voor een duurzaam hotel met infinity pool en groene tuin vol weelderige palmen. Wedden dat je hier echt tot rust komt.

Blog in samenwerking met TUI

Terug naar nieuws overzicht