Dell EMC laat zich gelden in storage markt

27-03-2019 | door: Witold Kepinski

Dell EMC laat zich gelden in storage markt

2018 was een buitengewoon goed jaar voor de storage markt in de EMEA-regio zo meldt IDC. De omzet steeg met 16,4 procent door de sterke vraag naar All-Flash oplossingen, die het beter doen dan de hybride arrays.

Storage infrastructuren worden gemoderniseerd liefst met flash storage dat ook voor back-up geschikt is. Met pure disk-arrays wordt slechts een vijfde van de omzet in de opslagmarkt gegenereerd. De systemen daalden opnieuw met bijna 13 procent en komen volgens IDC meestal voor secundaire workloads.

Silvia Cosso, Research Manager bij IDC, zegt dat organisaties volop investeren in digitale transformatie: "Bedrijven vernieuwen hun datacenters voor de volgende golf van IT-transformatie, aangedreven door AI-workloads en edge-to-core-to-cloud-integraties, met behulp van nieuwe technologieën zoals NVMe en om verder te consolideren. Daarnaast zal de groei in de opslagmarkt ook worden gevoed door hyperscalers (AWS, Microsoft, Google etc) die moderne datacenters in Europa openen.”

De marktleider in de EMEA-regio blijft Dell EMC, dat in het vierde kwartaal van 2018 niet alleen beter presteerde dan de markt met meer dan 26 procent, maar ook beter presteerde dan alle grote concurrenten. Volgens IDC rapporteerde de fabrikant een omzet van 701 miljoen aan opslagsystemen, waardoor het marktaandeel op bijna 30 procent kwam. De kloof met HPE is aanzienlijk toegenomen die nu een marktaandeel van 14,6 procent heeft met een omzet van 342 miljoen dollar. NetApp zit er net achter met een omzet van 331 miljoen dollar.

Daarna volgen IBM en Hitachi. Hoewel IBM tien procent verloor, kon Hitachi met iets meer dan acht procent groeien. Met een omzet van 279 miljoen dollar (IBM) en 155 miljoen dollar (Hitachi Vantara) bereikten de twee fabrikanten een marktaandeel van respectievelijk 11,9 en 6,6 procent.

Terug naar nieuws overzicht