Witold Kepinski - 25 maart 2019

Microsoft lanceert Azure Backup voor SQL Server

Microsoft lanceert Azure Backup voor SQL Server image

Microsoft lanceert Azure Backup voor SQL Server. De Azure Backup for SQL Server oplossing wordt gebruikt voor het maken van een back-up van SQL Server wanneer het relationele databasebeheersysteem zich op Azure datacenter virtuele machines (vm) bevindt.

Azure Backup for SQL Server biedt organisaties de mogelijkheid om one-click point-in-time herstelbewerkingen uit te voeren. Microsoft belooft ook dat een herstelpuntdoel van 15 minuten door de service wordt ondersteund, omdat back-ups elke 15 minuten kunnen worden gepland.

Andere voordelen zijn schaalbaarheid met behulp van Microsoft datacenterinfrastructuur en langdurige bewaring van gegevens als een organisatie bereid is te betalen voor de storage kosten en beschermde instandhoudingskosten. De service heeft ook een ingebouwde codering in rust en tijdens back-up bewerkingen. Gebruikers werken dan met een centrale beheercontrole.

Microsoft biedt ook twee andere op Azure gebaseerde SQL Server-services waarvan automatisch een back-up wordt gemaakt, zonder dat extra service nodig is. Zo krijgen SQL Azure Database en SQL Managed Instance automatisch een back-up van Microsoft. De nieuwe Azure Backup for SQL Server service is bedoeld voor organisaties die hun SQL Server workloads naar Azure virtuele machines willen verplaatsen en ook over back-up- en herstelmogelijkheden beschikken.

Prijzen voor Azure Backup voor SQL Server zijn gebaseerd op het betalen van zowel de kosten van de instance (de gegevens die worden beschermd) als de opslagkosten per maand, aldus de prijspagina van Microsoft.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!